Vesti iz fudbala

Turski mediji smenili Aleksandra Stanojevića, uprava Konjaspora ne da na svog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 08:29
Turski mediji smenili Aleksandra Stanojevića, uprava Konjaspora ne da na svog trenera Guliver/AP Photo/Kerstin Joensson)

To što Konjaspor nema pobedu u poslednja četiri kola Superlige Turske i što je posle dobrog starta skliznuo na 14. mesto u konkurenciji 20 klubova nije i neće koštati posla trenera Aleksandra Stanojevića.

Turski mediji požurili su da ga smene posle drugog vezanog poraza, da bi uprava kluba osetila potrebu da javno stane u zaštitu šefa struke svog seniorskog tima i sve glasno i jasno demantuje. 

"Vesti koje su se pojavile u našim i inostranim medijima, da je Aleksandar Stanojević smenjen posle utakmice sa Hatajom, nisu istinite. Želimo da obavestimo javnost da ne uzima u obzir glasine sa drugih mesta, izuzev onih koje saopštava klub. Naš tim će ponovo biti na okupu 12. oktobra pod komandom trenera Aleksandra Stanojevića i počeće pripreme za duel sa Pendiksporom", istakli su čelnici Konje.

Konjaspor će posle reprezentativne pauze na svom terenu dočekati Pendikspor, a sa klupe će ga opet predvoditi stručnjak doveden januara ove godine, pod čijom komandom je tim prvo napustio zonu ispadanja a onda se vinuo u gornji deo tabele.

Pre angažmana u Turskoj bivši igrač Partizana radio je u Kini, Izraelu, Grčkoj i Saudijskoj Arabiji, a najviše je prepoznatljiv kao nekadašnji trener kluba iz Humske, s kojim je u prvom mandatu osvajao domaće trofeje i uveo ga u Ligu šampiona, dok je u drugom zamalo ostao bez titule u večitoj borbi sa Crvenom zvezdom.