Vesti iz fudbala

Bio sam spreman da umrem za Jirgena Klopa: Kevin Princ Boateng pričao o odnosu sa nemačkim trenerom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2023 08:35
Bio sam spreman da umrem za Jirgena Klopa: Kevin Princ Boateng pričao o odnosu sa nemačkim trenerom AP Photo/Michael Sohn

Nisu Kevin Princ Boateng i Jirgen Klop sarađivali mnogo, samo tokom kratkog boravka kontroverznog reprezentativca Gane u Dortmundu, ali su za to kratko vreme izgradili sjajan odnos.

Egocentrični bivši fudbaler je u Borusiji došao na pozajmicu iz Totenhema, sportska javnost ga nije baš najbolje prihvatila, a onda je na scenu stupio Klop.

"Mediji i sportska javnost u Nemačkoj su kritikovali odluku Borusije da me angažuje. Govorili su kako to nije dobar potez i kako ne razumeju tavu odluku kluba. Klop je na konferenciji za medije tada rekao kako me je on doveo i kako će izvući najbolje iz mene. Poručio je kako sam ja kao knjiga sa 1.000 strana i da je svaka ta strana jedinstvena. Tada sam shvatio da sam spreman da umrem za njega“, rekao je Boateng i dodao:

"Svaki igrač treba da ima takvu podršku, to vam daje dodatno samopouzdanje i tera vas da naporno radite. Čak i kad napravite grešku, a ja sam ih pravio, veoma je važno da imate podršku trenera. Niko osim njega nije verovao u mene i zahvalan sam mu na tome".

Boateng je u dresu Borusije odigrao svega 10 utakmica bez postignutog gola, a potom se vratio u Englesku, gde je nastupao za Portsmut, a posle toga je promwni monogo klubova, pa čak igrao i za Milan i Barselonu.