Vesti iz fudbala

Rondon rešio Superklasiko: River Plata pobedila Boku Juniors na "Bombonjeri"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.10.2023 21:01
Rondon rešio Superklasiko: River Plata pobedila Boku Juniors na "Bombonjeri" Tanjug/AP Photo/Gustavo Garello

Boka Juniors poražena je od River Plate 0:2 (0:1) u 7. kolu Kopa Liga profesional. Bio je do peti Superklasiko u Kupu Lige profesional i prva pobeda Rivera u ovom novom formatu takmičenja koji je usvojen 2020. godine. Ukupno su ova dva argentinska velikana odigali 260 mečeva u svim takmičenjima, Boka ima 91 pobedu, 83 susreta su završena remijem, River je ubeležio 86. trijumf, uz gol razliku 333:317 u korist Boke.

Gorela je "Bombonjera", Boka juniors je igrala bez većine ključnih igrača (Kavani, Fernandez, Merentijel...), jer ih je trener Horhe Almiron čuvao za revanš meč polufinala Kopa Libertadores protiv Pelmeirasa koji se igra u Brazilu 6. oktobra (prvi meč 0:0). 

 

 

River je to iskoristio u prvom delu jer je posle jedne duže akcije lopta došla dio kapitena Enca Pereza na 25 metara od gola. Usledio je udarac, lopta je zakačila Salomona Rondona i završila u mreži za vođstvo gostiju od 41. minuta.

Otvoren je bio meč, igralo se ofanzivno na obe strane, žustro, ali bez mnogo faulova, pa su gosti imali tri dobre akcije iz kojih su mogli da uvećaju prednost. Golman Serhio Romero je uspeo da odbrani udarce Rondona i Barka. Uveo je Almiron svoje vedete u poslednjih 20 minuta kako bi izbegao poraz, River se branio i čekao neku kontru da reši meč.

Edison Kavani je zapalio "Bombonjeru" jer je posle odbitka makazicama sproveo loptu u mrežu. Međutim, gledao se VAR i gol je nažalost domaćina bio poništen zbog ofsajda. River je uspeo da realizuje poslednju kontru. Paulo Dijaz nije imao težak posao da loptu sprovede u mrežu u šestom minutu nadoknade za konačnih 0:2. Trener Martin Demikelis je ponovo slavio u Superklasiku, Boka se kockala i izgubila.