UEFA Liga šampiona

Gvardiola očaran spektakularnim golom Halanda protiv Sparte: Video sam kada je lopta ušla. To je neverovatno, on je tako ...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 14:20
Erling Haland najveće blago Pepa Gvardiole Guliver/AP Photo/Dave Thompson
Erling Haland najveće blago Pepa Gvardiole

Ono što radi Erling Haland u dresu Mančester sitija teško je rečima da opiše čak i Pepu Gvardioli. Iako je navikao na njegove spektakularne pogotke, čini se da se Španac svaki put iznova iznenadi, kada Norvežanin zatrese mrežu rivala, jer je svaki njegov gol lepši od prethodnog. 

Haland je bio dvostruki strelac, a utakmicu je obeležio njegov akrobatski gol, kada je u skoku zahvatio loptu iza leđa i poslao je u mrežu.

"Video sam kada je lopta ušla. To je neverovatno. On je tako visok i fleksibilan, sviđa mi se, ima taj smisao za humor. Vrlo sličan gol onome protiv Dortmunda pre par godina. Neverovatno. Ne znam koji je bio teži, oba su vrlo teška za postizanje", naveo je Pep Gvardiola.

Haland je postigao 44 gola u 42 utakmice u Ligi šampiona i trenutno zauzima 14. mesto na listi strelaca u istoriji elitnog evropskog takmičenja. Inače rekorder po broju golova je Kristijano Ronaldo sa 140, sledi ga Mesi, pa Levanovski. 

Osvrnuo se Gvardiola i generalno na igru Mančester sitija koji je ubedljivo savladao Spartu sa 5:0, iako je posle prvog poluvremena bilo tek 1:0. 

"Igrali smo dobro. Nisam očekivao da će tako duboko da se brane, igrali su ofanzivno u drugim utakmicama, ali sada su se branili. Utakmicu smo prelomili na 2:0", objasnio je Gvardiola.

 Mančester siti je sinoć oborio rekord od 25 uzastopnih utakmica bez poraza u Ligi šampiona koji je postavio gradski rival Junated od 2007. do 2009. godine.