UEFA Liga šampiona

Zvezdi, Šturmu i Slovanu ne daju ni jedan odsto šansi da prođu u Top 24 UEFA Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2024 15:51
Rade Krunić je i u Monaku odigrao ispod očekivanja Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani
Rade Krunić je i u Monaku odigrao ispod očekivanja

Crvena zvezda se pokisla vratila i iz Monaka. Poraz od 1:5 bila je refleksija jedne jako loše partije u drugih 45 minuta koji je ličio na sudar seniora i kadeta, a ne dva tima u Ligi šampiona.

Trener Vladan Milojević sem poraza od "bolida Formule 1" kako je nazvao rivala i ovo takmičenje, ima veće brige pred naredne izazove jer je pitanje koliko će vremena biti bez Bruna Duartea i Pitera Olajinke (teže povrede), te lakše povređenih Šerifa Endijaja i Dalsija. Tim nema ni obrise one željene igre, a nema ni ratničku krv u venama.

Zakucala se Zvezda sa nulom na dno ligaške tabele UEFA Lige šampiona. Lošiju gol razliku ima samo Slovan iz Bratislave. Pred početak EUFA lige šampiona "Football rankings" i "Football Meets data" su davali crveno-belima pet odsto šansi da se plasiraju među 24 ekipe na tabeli koji će igrati nokaut fazu. 

 

 

Posle tri poraza, šanse Zvezde, ali i Šturma su 0,01 odsto, Slovana čak nula ili u prevodu - bez šansi. Nešto više 0,1 odsto dali su Salcburgu, Šahtjoru, Dinamu i Bolonji. S obzirom na sve viđeno u prva tri kola, pomenuti klubovi su i realno slabiji od konkurencije i više nije pitanje mogu li u Top 24, već koliko će bodova osvojiti do kraja i ko će koju poziciju zauzeti po završpetku lige u januaru, a posebno koliko će bodova za klupski koeficijent osvojiti.

 

 

Zvezda se najduže dobro nosila protiv Benfike (65 minuta), pa nešto kraće protiv Intera (55), najkraće protiv Monaka (45). Sem sveukupnog kvaliteta i pada u igri, koncentraciji, Zvezda je imala mnogo problema sa povredama, pa koheziono i spremom igrača, a tek je do kraja godine očekuju duelu sa Barselonom (6.11, 21.00), Štutgartom (27.11, 18.45) i Milanom (11.12, 21.00). 

Zato su i procene u UEFA Ligi šampiona takve kakve jesu.