srb
• najnovije
UEFA Liga šampiona

(KRAJ) UEFA Liga šampiona: Realov totalni preokret, Štutgart savladao Juve i poslao upozorenje Zvezdi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 22:59
UEFA Liga šampiona AP Photo/Frank Augstein
UEFA Liga šampiona

Pred nama je još sedam utakmica UEFA Lige šampiona. Podsećanja radi, srpski predstavnik Crvena zvezda, poražen je na gostovanju u Monaku rezultatom 5:1 (2:1) u trećem kolu, a sada je važno okrenuti se drugim mečevima. 

Pred nama će biti nekoliko zanimljivih susreta. Videćemo dva buduća protivnika kluba iz Ljutice Bogdana kako traže svoje bodove u borbi za nastavak takmičenja. U pitanju su Štutgart i PSV koji će se sukobiti sa Juventusom, odnosno Pariz Sen Žermenom. 

Takođe, na programu je još jedna poslastica u vidu reprize prošlogodišnjeg finala najelitnijeg evropskog takmičenja. Borusija iz Dortmunda pokušaće da se osveti Realu u Madridu za bolan poraz iz juna. 

Pored pomenutih mečeva, na programu će biti dueli Aston Vile i Bolonje, Arsenala i Šahtjora, Đirone i Slovana, kao i Šturma i Sportinga. Sve ove duele možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

(UŽIVO) UEFA Liga šampiona

22:56

KRAJ!

Videli smo dosta dobrih utakmica večeras, ali nijedna nije nadmašila onu u Madridu, gde se Real ponajviše uz pomoć Vinisijusovog het-trika potpuno vratio posle 2:0 i na kraju savladao Borusiju iz Dortmunda. Za navijače sa ovdašnjih prostora može biti zanimljivo to što su i PSV i Štutgart (budući protivnici Crvene zvezde)"izvukli" pozitivne rezultate protiv favorita. Nemci su golom u nadoknadi vremena savladali Juventus Tijaga Mote, dok su Holanđani ostali neporaženih u Parizu, ukravši bod od PSŽ. Za kraj uživo bloga, Aston Vila, Đirona i Sporting, prilično su rutinski sa 2:0 savladali Bolonju, Slovan i Šturm.

22:54

90+3. minut: Real Madrid - Borusija Dortmund 5:2 - Vinisijusov het-trik!

Suvišno je opisivati, ali je to najbolje učinio komentator ove utakmice na TV Arena Sport. "Svi su čekali kraj utakmice, ali je samo Vinisijus čekao još jednu loptu za novi het-trik"... 

22:51

90+2. minut: Juventus - Štutgart 0:1 - Iznenađenje u Torinu!

Malo ko je očekivao da će čvrsti Juve Tijaga Mote pokleknuti pred "malenim" Štutgartom, ali ne samo da je poklekao, nego je mogao doživeti katastrofu. Matia Perin je u 86. minutu odbranio penal, ali u 90+2. minutu ništa nije mogao kod gola Turea. Pošto Enco Milo nije uspeo sam da pogodi sa bele tačke, rešio je da se oproba kao asistent, a El Bilal Ture mu je svojim golgeterskim veštinama u tome i te kako pomogao!

22:47

86. minut: Real Madrid - Borusija Dortmund 4:2 - Vinisijus potpuno baca Borusiju u bedak!

I šta više dodati? Dortmund se čitav meč branio. Kada je Real za minut stigao do dva gola, sigurno da bi se u Dortmundu i remijem zadovoljili, a na kraju, samo se dogodila katastrofa. Egzekutor je ponovo bio Vinisijus kome je ovo drugi gol na meču. 

22:43

83. minut: Real Madrid - Borusija Dortmund 3:2 - VAAAAAAAAAAAAAAAAASKEEEEEEEEEEZ

Šta se dogodilo večeras u Madridu!? Od 0:2 do 3:2, Real je prošao od očaja do sjaja. Ovaj put je pitanje ko je više zaslužan - Rodrigo, koji je stigao dugu loptu svojim neverovatno brzim nogama, pre nego što je ova izašla u korner, ili Lukas Vaskez, kome je pomogla ispružena noga Julijana Branta za dupli pas. Na kraju je posle ovog "two man show-a", Vaskez mudro šutirao u dalji Kobelov ugao iz nezgodne pozicije i doneo totalni preokret "kralju".

22:35

77. minut: Arsenal - Šahtjor: Tobžije promašile penal!

Kakvu je priliku imao Arsenal da okonča pitanje pobednika. Bondar je neoprezno odigrao rukom posle centaršuta Merina, a sudija je posle provere VAR tehnologije dosudio penal. Ipak, Riznik je bio bolji od Trosara, koji je pokušao šutirati po sredini, ali su noge golmana ukrajinske ekipe ostale tamo gde treba.

 

22:33

73. minut: Đirona - Slovan 2:0 - Lepotica Huanpea!

Još jedan pogodak ove večeri vredan hvale. Đirona je dobila slobodan udarac sa leve strane kaznenog prostora. Huanpe se zaleteo, uspeo da prođe živi zid i na kraju smesti loptu u gornji levi ugao!

22:25

64. minut: Aston Vila - Bolonja 2:0 - I opet taj Duran...

Džn Duran je ove sezone glavni oslonac Unaja Emerija i u to niko nema sumnje. Morgan Rodžers je dobio nezgodnu loptu u prostor od Karlosa. U prvi mah se učinilo da je neće iskontrolisati, ali ne samo da je uspeo, nego je uputio pas u srce šesnesterca gde je spremno čekao Kolumbijac. 

22:21

61. minut: Real Madrid - Borusija Dortmund 2:2 - Ekspresno izjednačenje Reala!

Šta se sada desilo u Madridu, verovatno igrači Borusije ne bi mogli da objasne. Čuvali su prednost od dva gola do 60. minuta, a onda su doživeli hladan tuš. U tom kobnom 60. minutu, Kilijan Embape je savršeno pogodio Antonija Ridigera, koji je glavom konačno probio Kobela.

Potom je samo minut kasnije, Vinisijus Žunior ponovio ovaj uspeh, i iako se u prvom trenutku gledalo da li je Embape (ponovo asistent) ranije bio u ofsajdu, na kraju je Ištvan Kovač dosudio regularan pogodak. 

22:19

55. minut: PSŽ - PSV 1:1 - HAKIIIIIIIIIIMIIIIIIIIIIIIIII!

Savršen udarac Marokanca! Ovo se zaista ne viđa svaki dan. Hakimi je ispalio pravi projektil sa desne strane, lopta je odskočila pred golmanom PSV, proklizala i potpuno ga prevarila...

22:15

55. minut: Aston Vila - Bolonja 1:0 - Konačno i Birmingem!

Čekao se još gol u Birmingemu pored Torina, i evo, u 55. minutu je stigao. "Krivac" je Džon MekGin, koji je pokušao da centrira iz slobodnog udarca sa desnog boka, ali je lopta prosto proletela kroz kazneni, odskočila, i završila u mreži Lukaša Skorupskog.

22:12

53. minut: SK Šturm - Sporting 0:2 - Portugalci nemilosrdni!

Osetna je razlika u kvalitetu između Šturma i Sportinga... Ovaj put je strelac bio Đekereš. Deluje da je pitanje pobednika rešeno, ali da se samo vodi "polemika" o razlici.

22:10

50. minut: Juventus - Štutgart 0:0 - Poništen gol Undava

Umalo da nemački vicešampion šokira Juventus Tijaga Mote. Dobio je Čengiz Undav vanrednu dugu loptu u prostor sa levog boka, primio je i pogodio, ali se na kraju ispostavilo da je bio u nedozvoljenoj poziciji.

22:05

Počinje drugo poluvreme!

Pred nama je novih uzbudljivih 45 minuta fudbala na evropskim terenima.

21:58

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Završeno je prvo poluvreme na svim utakmicama Lige šampiona koje traju. Definitivno je najzanimljivije bilo u Madridu, gde je Borusija šokirala Real sa dva gola u mreži, da bi potom "kraljevići" uzvratili sa dve prečke i nekolicinom stopostotnih šansi koje nisu izrodile pogotkom. Kao da je Kobel začarao svoju mrežu! Očekuje nas novo uzbudljivo poluvreme... 

21:46

42. minut: Đirona - Slovan 1:0 - Španci slomili otpor

Napadalo je najveće iznenađenje španskog prvenstva od prošle sezone, a Slovan se stoički branio, sve do tog 40. minuta, kada je Dandžuma probio po levoj strani, uputio oštar pas u srce kaznenog gde je čekao Gutierez. 

21:38

35. minut: Real Madrid - Borusija Dortmund 0:2 - GIIIIIIIIITEEEEEEEEEEEEEENS!!!!

Borusija je počela silovitije nego što je bilo ko očekivao. Malen je pobegao po boku Mendiju, a potom uposlio Gitensa. Ovom je ostalo da pogodi prazan gol za nerealnih 2:0 u korist ekipe u žutim dresovima. 

21:41

34. minut - PSŽ - PSV 0:1 - Holađani se nisu uplašili!

Veliku grešku napravio je Dembele na sredini terena, dozvolivši da mu se jedan od fudbalera PSV prikrade iza leđa i uzme loptu. Na kraju je ona završila kod Langa, koji je krenuo udesno, šutirao ka levom - bližem uglu Donarume, i vrlo precizno pogodio za iznenađujućih PSV - 1 PSŽ - 0. 

21:34

30. minut: Real Madrid - Borusija Dortmund 0:1 - Žuti zid je poludeo!

Kao što smo rekli u najavi, Borusija ima motiv više na ovoj utakmici, s obzirom da joj je Real "oduzeo" trofej Lige šampiona prošle godine. Sada je Girasi prelepo proigrao Malena, kome je ostalo samo pogodi široki i jedva čuvani gol!

21:30

29. minut: Arsenal - Šahtjor 1:0 - Evo i Londona

Čekali, čekali i dočekali. Polako svi večerašnji mečevi počinju dobijati obličije. Sada se aktivirao i Arsenal. Gabrijel Martineli je dobro uputio udarac, pogodio stativu, ali se lopta o leđa golmana Dmitrija Riznika odbila u gol. 

21:23

23. minut: SK Šturm - Sporting 0:1 - Evo prve promene rezultata!

Skoro 22 minuta smo čekali da se nešto konkretno dogodi na večerašnjim utakmicama, a prvi se "otvorio" Šturm. Sporting vodi u Austriji sa 1:0 golom Nuna Santoša!

21:15

Za sada mreže miruju!

Nismo videli neki iznenađujući rani pogodak na utakmicama koje se igraju od 21.00 čas, te je za sada sve poprilično mirno... 

21:00

Mečevi su počeli!

Pred nama je još jedno uzbudljivo veče u Ligi šampiona! 

Ostavite komentar