UEFA Liga šampiona

Vladan Milojević za TV Arena sport: Nedostaju nam brzina, agresivnost, "dobra tela"... Liga šampiona je drugi nivo, ali idemo dalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 21:10
Vladan Milojević treći put vodi Zvezdu u Ligi šampiona MN Press
Vladan Milojević treći put vodi Zvezdu u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Monaka u trećem kolu UEFA Lige šampiona rezultatom 5:1 (2:1). Iako je klub iz Ljutice Bogdana pružio dobar otpor u prvom delu, pa čak i potencijalno oštećen za kazneni udarac u 43. minutu, "kneževi" su u nastavku potpuno preuzeli inicijativu i na kraju slavili. 

Posle utakmice je za TV Arena Sport govorio strateg aktuelnog srpskog šampiona, Vladan Milojević. 

"Realno, zalsužena pobeda Monaka. Znali smo da su favoriti, videli smo sve čega smo bili svesni još u pripremi utakmice. Liga šampiona je viši nivo, jednostavno ne možemo da odgovorimo... Nedostaju nam veća brzina, agresivnost, "dobra tela", ne znam koliko se to videlo, ali na terenu je sce pucalo. Na svakog našeg igrača s loptom išla su ne dvojica nego trojica. Uvek nam fali dve sekunde da se okrenemo, Hiter je prepisao sistem igre iz Salcburga. Naš plan je bio da koristimo prostore po bokovima, pogotovo preko Silasa, recimo Šerif je odigrao fenomenalnu utakmicu. Ubacili smo dva fenomenalna špica, na žalost Duarte je povredio zadnju ložu. Brinu me i povrede Olajinke, mislim da je ozbiljna, Šerifa takođe...", ispričao je Miojević neposredno posle poraza. 

 

Trofejni srtručnjak ipak ne očajava, šta više imao je šta da kaže prisutnim navijačima i zvezdaškoj javnosti, generalno. 

"Ono što je jako bitno za nas, a i poruka koju bih poslao našim divnim navijačima koji su bili ovde za nas. Da je bilo šta drugo, ja nemam problem da nešto kažem. Ali Liga šampiona i ovakav kakav je format je jednostavno veliki, veliki zalogaj što se tiče samog nivoa igre. Tako da... Igraćemo, ima još puno utakmica, glavu gore, pa ćemo se boriti koliko budemo mogli", kategoričan je iskusni Aranđelovčanin. 

Bez želje da se previše bavi nedosuđenim penalom pri rezultatu 1:1, jer misli da ne leži u tom grmu zec.

"Nisam ni video tu situaciju, prepriali su mi je... Da se razumemo, ja preuzimam svu odgovornost - ja sam trener, ja ih treniram. Ono što mogu da kažem da sam ponosan na svoje igrače bez obzira na sve, jer oni stvarno daju sve od sebe i jednostavno - idemo dalje. To je fudbal, gorak poraz, ali već se okrećemo drugoj utakmici", kaže Vladan. 

 

 

Podsećanja radi, Crvena zvezda i dalje posle tri utakmice nema nijedan bod u novosmišljenom formatu najelitnijeg evropskog takmičenja, dok je "kneževima ovo bio drugi trijumf, i sada imaju sedam bodova. U narednom kolu, ekipa iz Beograda će odmeriti snage sa Barselonom, dok Monako putuje u Bolonju

Sve mečeve našeg šampiona u Ligi šampiona možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

 

Standings provided by Sofascore