UEFA Liga šampiona

Penal nad Olajinkom? Od prilike za vođstvo do novog zaostatka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 19:45
Uroš Spajić u skok duelu na meču sa Monakom Profimedia
Uroš Spajić u skok duelu na meču sa Monakom

Završeno je prvo poluvreme u Monaku, a Crvena zvezda se ponovo nalazi u zaostatku rezultatom 2:1 u trećem kolu Lige šampiona. Sigurno da je klub iz Ljutice Bogdana mogao više - imao je svoje šanse, a pitanje da li bi se ovako okončalo uvodnih 45 minuta, da je sudija Tobajas Stiler drugačije procenio situaciju iz 43. minuta. 

Počnimo redom. Krajem prvog dela, Zvezda je imala korner. Ubačenu loptu Timija-Maksa Elšnika je pokušao da dohvati Piter Olajinka, ali ga je Denis Zakaria nagazio i onemogućio mu kretnju. 

Na malim ekranima je delovalo kao čist jedanesterac za srpskog šampiona, ali je Stiler posle konsultacije sa VAR sobom doneo odluku da dodeli loptu Monaku

Potom je u četvrtom minutu nadoknade došlo do katastrofe. Eliesi Ben Segir je začeo akciju "kneževa", i uspeo da doda dobar pas do Brila Embola. Švajcarac nije najbolje primio loptu i ona se odbila do Uroša Spajića. 

Međutim, kapiten Zvezde je uistinu loše reagovao i dopustio da se "fudbal" odbije od njega, čime je praktično odigrao dupli pas sa Embolom i tako mu praktično asistirao za novo vođstvo Monaka

Zaista velika šteta, s obzirom da su crveno-beli prilično dobro izgledali u većem delu prvog poluvremena, bili kompetentni, ali su ih greške kapitena i Silasa kod prvog gola, koštale dva pogotka u mreži. Svakako, nadamo se da će naš šampion ući sa znatno većom koncentracijom u drugi deo igre.