UEFA Liga šampiona

Milijaš ponosan na Zvezdine "klince": Bolji smo iz utakmice u utakmicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 17:54
Nenad Milijaš je bio kapiten Crvene zvezde FK Crvena zvezda
Nenad Milijaš je bio kapiten Crvene zvezde

U Ligi šampiona za mlade, fudbaleri Crvene zvezde igrali su nerešeno sa domaćinom Monakom 1:1. Gol za crveno-bele postigao je napadač Uroš Sremčević, koji je u sve boljoj formi.

Posle utakmice, oglasio se trener ekipe, Nenad Milijaš. On je podvukao kako je ponosan na svoju ekipu, naročito što se radi o jednom od najmlađih sastava u za mlade. 

"Čestitam svim igračima na odigranoj utakmici, dali su sve od sebe, te sad idemo zadovoljni kući. Imali smo nekoliko prilika na kraju gde smo mogli da damo gol, ali smo isto tako mogli i da primimo. Bolji smo iz utakmice u utakmicu, uzimajući u obzir da smo dosta mlađi od drugih ekipa u Ligi šampiona, sve u svemu, mislim da smo odigrali jednu vrhunsku utakmicu. Ovo je velika škola, koja zaista mnogo znači našim igračima za dalji rast i razvoj njihovih karijera. Lepo je igrati u ovakvim uslovima, protiv jakog protivnika, nemate priliku svaki dan za tako nešto, ali svaka čast igračima na pruženoj igri", počeo je Nenad Milijaš.

Potom se dotakao mladog golmana, Sava Radanovića - 15-godišnjeg momka, koji je iskoristio izostanak Vuka Draškića kao priliku da se pokaže. To je i učinio svojim bravurama u drugom delu utakmice. 

MN Press

Nenad Milijaš, trener omladinaca Crvene zvezde

"Savo Radanović je dobio priliku, usled poziva našeg golmana iz prethodnih utakmica (Vuk Draškić) na meč seniora, što je ogroman uspeh za Crvenu zvezdu kao klub. Savo je iskoristio priliku, te je ovu utakmicu branio zaista perfektno. Nije lako u tim godinama igrati na ovom nivou, ali na njemu je da na tome uči, i Savo je danas pružio ono što smo od njega i očekivali. Pomagao je puno defanzivnoj liniji, a i oni su njemu, te smo na ovom meču zaista bili pravi tim. Uvek će se istaći neki pojedinac, ali mi smo pre svega danas bili kvalitetna grupa", dodao je Milijaš.

U pitanju je bio prvi bod mladića Crvene zvezde u Ligi šampiona, a sa njim zauzimaju 31.poziciju. 

 

Standings provided by Sofascore