UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Flikova Barselona puni mreže: Jang Bojs 35. klub protiv koga se Levandovski upisao u LŠ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.10.2024 11:18
Robert Levandovski ispisuje istoriju UEFA Lige šampiona Tanjug/(AP Photo/Joan Monfort)
Robert Levandovski ispisuje istoriju UEFA Lige šampiona

Barselona još uvek oscilira, posle poraza od Monaka na startu UEFA Lige šampiona, deklasirali su Viljareal 5:1, a posle izgubljenog meča u Pamploni od Osasune (4:2), ispratili su Jang Bojsa sa pet golova u mreži (5:0).

Poljak Robert Levandovski je nastavio da trese mreže, dva puta je slavio pogodak protiv Jang Bojsa i pomerio neke svoje rekorde u UEFA Ligi šampiona. Švajcarci su bili 35. različiti klub u UEFA ligi šampiona kome je tresao mrežu, a i ekipa iz 16. različite države. U prvoj statistici bolji od njega su samo Kristijano Ronaldo (38) i Lionel Mesi (40), dok je u drugoj iza Karima Benzeme (20), Mesija, Raula (po 19), te Del Pjera, Ibrahimovića i Milera (18).

 

 

Trener Hansi Flik je bio zadovoljan izdanjem ekipe, pobedom, a posebno činjenicom da se posle dugog vremena na teren vratio Frenki De Jong.

"Možda je previše trčao za prvi meč, ali za njega i nas je dobro što se vratio takmičarskim mečevima. Sa druge strane biulo je vreme da Lamin Jamal malo odmori jer je bio preopterećen. Moramo da nastavimo da učimo, da se razvijamo. Imamo i ozbiljan raspored posle reprezentativne pauze i moramo da budemo na najvišem nivou", istakao je Flik.

Od 20. do 26. oktobra, Barselona igra protiv Sevilje, Bajerna (Liga šampiona) i onda ih čeka prvi "El klasiko" protiv Reala u Madridu. Katalonci su i dalje na tri gola po meču, postigli su 31 pogodak na 10 susreta u ovoj sezoni.