UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Treća "sedmica" u mreži Seltika u poslednjih sedam sezona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.10.2024 09:50
Igrači Seltika u neverici posle katastrofe u Dortmundu Tanjug/AP Photo/Martin Meissner/Hussein Malla
Igrači Seltika u neverici posle katastrofe u Dortmundu

Škotski Seltik je u prvom kolu poslao Slovan kući sa pet rupa u mreži (5:1), a onda je u Dortmundu sinoć doživeo katastrofu od "milionera" i treći put u poslednjih sedam sezona primi sedam golova u UEFA Ligi šampiona (7:1).

Barselona ih je u sezoni 2016/17 savladala 7:0, godinu dana kasnije, PSŽ je slavio 7:1, prošle sezone Atletiko ih je porazio 6:0, a ove Dortmund 7:1. Adejemi je postigao het-trik u prvom poluvremenu i postao drugi nemački fudbaler (posle mArija Gomeza) kome je to pošlo za rukom.

 

 

"U sumornoj noći došlo je do trenutaka mračne komedije kada je menadžer Brendon Rodžers seo da proceni nemilosrdno rasturanje njegovog tima", pišu engleski mediji, uz poseban sarkasitičan osvrt na izjavu menadžera posle meča:

"Nismo bili baš najbolji"...

Dortmund je iskoristio svu naivnost u igri Seltika i nebrojene greške, pa kraj meča i nije oslikavao pravo stanje. Mogao je biti i dvocifren broj lopti u mreži golmana Kelta.

"Pokušali smo da igramo, ali smo bili previše orvoreni i pravili smo previše grešaka. Primali smo lake golove. Teško je stići nivo koji je Dortmund pokazao", kratak je bio Brendon Rodžers koji je pretrpeo poslednjih sezona nekoliko velikih poraza u Evropi.

Borusija iz Dortmunda je veoma efikasna pod komandom novog trenera Nurija Šahina. Unapredio je taj ofanzivni potencijal koji ima. 

"Najprijatniji aspekt je bio da smo se bavili našim psolom. Uvek smo gledali da idemo napred, a nije uvek lako pobediti kada tako igramo. Podigli smo nivo u količini truda koji smo uložili, preduzeli smo važne korake u našem razvoju", rekao je Šahin.