UEFA Liga šampiona

Simone Inzagi, trener Intera: Naišli smo na zatvoren tim koji je došao da igra čisto defanzivnu utakmicu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.10.2024 00:07
Simone Inzagi, trener Intera Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Simone Inzagi, trener Intera

Imao je Simone Inzagi razloga za zadovoljstvo posle utakmice sa Crvenom zvezdom. Možda njegov tim nije demonstrirao igru na očekivanom nivou u prvom delu meča, ali je u nastavku zablistao. 

Istina, greške igrača Crvene zvezde, pomogle su igračima Intera da zabeleže i prvu pobedu u Ligi šampiona, jer da ih nije bilo u tolikoj meri i rezultat bi bio drugačiji. 

Odigrali smo ozbiljnu utakmicu. Naišli smo na zatvoren tim koji je došao da igra čisto defanzivnu utakmicu, ali smo bili dobri u igri sa loptom. U prvom poluvremenu smo se sjajnim golom Čahlanoglua pokrenuli sa mrtve tačke. Ovo je pobeda koju smo smo želeli da ostvarimo nakon izdanja u Mančesteru“, istakao je Inzagi, trener Intera.

Taremi, Arnautović i strelac prvog gola za Inter, odigrali su odlično, a pohvalio ih je i Inzagi.

Pre meča sam rekao da će Taremi i Arnautović dati sve od sebe. Moram da procenjujem od utakmice do utakmice, uvek stavljajući dobro Intera na prvo mesto. Jasno je da trener mora da bira. Stavio sam u igru igrače koji su bili funkcionalni za pobedu u ovom meču. Zaslužili su ovu priliku i odlično su je iskoristili. I kada ulaze sa klupe i kada igraju od početka. Taremi i Arnautović su dva igrača koje sam želeo ovde i zadovoljan sam kako rade svaki dan”, objasnio je Inzagi.