UEFA Liga šampiona

Darko Pančev za TV Arena Sport: Zvezda može iz kontre da iznenadi Inter

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.10.2024 20:19
Darko Pančev veruje da Zvezda ima šansu u Milanu Youtube/Printscreen
Darko Pančev veruje da Zvezda ima šansu u Milanu

Darko Pančev je posle Crvene zvezde otišao u Inter i kako je mnogo puta u karijeri rekao - pogrešio. Danas je dao jedan zanimljiv inrtervju za "Gazetu delo sport", a uključio se i ekskluzivno u Studiju Arene pred početak meča na Đuzepe Meaci u drugom kolu UEFA Lige šampiona.

"Prati se fudbal u Makedoniji, svi jedva čekaju da počne utakmica. Nadam se da ćemo da uživamo u utakmici a i u rezultatu", kaže Pančev iz Skoplja za TV Arena sport.

Rekao je "Gazeti" da je Inter bio "pogrešna adresa".

"Trudio sam se uvek da budem objektivan. Inter tada nije bio taj klub koji je ličio na veliki. Imao sam problem sa upravom i trenerom i ne znam da li sam mogao da uspem u Interu. Jer, ja nisam ni igrao u Interu. Da bi uspeo moraš da igraš. Ne znam zašto nisam dobio šansu pitanje je, i zato je za mene Inter jedna loša epizoda. Pitao me taj mladi novinar za koga ćeš da navijaš? Rekoh, da li me zezate, zna se za koga ću da navijam - za Zvezdu".

Kako izgleda Zvezda danas?

"Jedno od pitanja "Gazete" bilo je da li ova generacija može da podseća na onu našu kad smo harali Evropom? To nije uporedivo. Zna se kakav je trag ostavila moja generacija u fudbalu. To je samo pečat kako su Džaja, Cvele i ostali radili tada i napravili za nekoliko godina rezultat. Danas novac pravi razliku i veliki je problem. Talenti brzo idu napolje i teško je sve to usaglasiti. Zvezda je svake godine iskusnija i praviće sve bolje rezultate."

Šta može Zvezda večeras?

"Inter je objektivo favorit, Zvezda mora da igra pažljivo, da mnogo trči, da preko brzih igrača ugrozi gol. Silas je brz, eto šanse, da bude kao u Mančesteru kada smo namučili Siti. Uz malo sreće, možemo da postignemo dobar rezultat."

Ko bi mogao da bude Zvezdin Pančev večeras?

"Drugačije je bilo tada, neporedivo je. Mi smo imali sjajan tim, vezni red koji je mogao uvek da vam napravi šansu. Pitanje je večeras koliko će lopti imati napadač Zvezde. Treba naš tim da traži šansu iz kontre. Možda Inter ne bude imao svoj dan, a Zvezda ga ima. Ko zna, malo sreće i eto rezultata."

Razočaran je Pančev što je navijačima Zvezde zabranjen odlazak u Milano.

"Neljudski je zabranjivati navijačima da dolaze na utakmice. Delije su privrženi klubu, Zvezda zajedno sa njima postižu rezultate koji se očekuju", zaključio je Pančev.