srb
• najnovije
UEFA Liga šampiona

(KRAJ VIDEO) Inter - Crvena zvezda 4:0: Crveno beli se opirali pa ubedljivo poraženi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.10.2024 22:53
Duel Spajića i Arnautovića Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Duel Spajića i Arnautovića

Crvena zvezda svoj put u UEFA ligi šampiona nastavlja na "Đuzepe Meaci" gde je očekuje Inter, šampion Italije i pre dve sezone finalista elitnog takmičenja. Iako crveno-beli prizivaju duh Milioša Šestića i Srebrenka Repčića, autore gola za 1:1 u Italiji davne 1981. godine, novi duel posle 43 godine biće potpuno drugačiji jer je Inter apsolutni favorit.

Nije mnogo bitno da li je Simone Inzagi odmorio petoricu ili šestoricu igrača u odnosu na tim koji je osvojio bod na "Etihadu" protiv Mančester sitija, jer kada imate Lautara Martineza, Markusa Tirama Medija Taremija i Marka Arnautovića onda nijanse, protivnik, taktika, odlučuju koga ćete poslati na teren. Inter nije u najjačoj postavi, ali, kako je to objasnio Inzagi, ne radi se o potcenivanju Zvezde već o razgravanju svakog od 25 igrača.

Zvezda jeste propustila šansu da UEFA ligu šampiona otvori pozitivnim rezultatom protiv Benfike, ali apsolutno je jasno svima u Ljutice Bogdana da je večerašnji duel prilika da se odigra hrabro, disciplinovano i da se uživa u igri, koliko to rival dozvoli. Golman Omri Glazer nije povređen, Milojević ga je poslao na teren, ostatak tima je očekivan s obzirom na izostanak Mirka Ivanića.

Inter - Crvena zvezda 4:0 (1:0)

Stadion: Đuzepe Meaca.
Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka).
Strelac: Čalhanoglu u 11, Arnautović u 59, Lautaro Martinez u 71, taremi u 81. minutu iz penala.

INTER: Zomer - Pavar, De Fraj (od 64. Aćerbi), Bastoni (od 74. Bisek) - Damfriz, Zjelinski, Čalhanoglu (od 69. Aslani), Mkitarijan (od 64. Fratezi), Cezar Augusto - Taremi, Arnautović (od 64. L. Martinez).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Drkušić (od 89. Rodić), Điga, Spajić - Seol, Maksimović (od 69. L. Ilić), Elšnik, Krunić (od 89. Dalsio), Olajinka - Silas (od 69. Radonjić), Endjaje (od 69. Bruno Duarte).

 

 

(UŽIVO) Inter - Crvena zvezda

22:52

Kraj meča, pobeda Intera

Kraj meča, ubedljiva pobeda Intera.

22:48

90. minut: Pet Minuta nadoknade

Igraće se još pet minuta do kraja.

22:45

87. minut: Dobar pokušaj Luke Ilića

Radonjić je povbukao kontru, poslao dobar pas do Luzke Ilića koji je šutirao pored gola.

22:41

81. minut: GOOOL! Vodi Inter 4:0, strelac Taremi iz penala

Drkušić je srušio Lautara Martineza, a Iranac pogodio mrežu.

22:34

77. minut: Penal za Inter

Drkušić je faulirao Lautara Martineza, za Cvajera dileme nije bilo.

22:31

71. minut: GOOOL! Vodi Inter 3:0, strelac Lautaro Martinez

Nova greška Zvezde i novi gol. Taremi ponovo asistent, a strelac Lautaro.

22:20

62. minut: Glazer u dva navrata spasava Zvezdu

Pucaju kontre Intera, Glazer je u dva navrata spasio tim.

22:16

59. minut: GOOOL! Vodi Inter 2:0, strelac Marko Arnautović

Pogrešio je Rade Krunić na 18 metara, izgubio je loptu, Taremi je dodao do Arnautovića kome je bilo lako da pogodi mrežu.

22:11

52. minut: Pokušaj Krunića

Šutirao je iskusni igrač pored gola sa 20 metara. Zvezda je dobro počela drugi deo meča, pomerili su linije prema napred i dobro se nose sa domaćinom.

22:07

48. minut: Tražili su igrači Zvezde penal

Smatrali su da posle prekida jedan od igrača Intera (Mktarijan) igrao rukom posle šuta Olajinke. Sudija Cvajer kaže da penala nema.

22:03

Počelo je drugo poluvreme

Počelo je drugi poluvreme, nema izmena. Drkušić može da nastavi uprkos intervenciji lekara.

21:46

45+1. minut: Prilika za Elšnika

Dobar napad Zvezde, Olajinka je centrirao po zemlji, Elšnik natrčao i šutirao pod blokom pored gola.

21:42

41. minut: Velika šansa za Zvezdu

Silas je sa nekoliko metara pogodio u glavu golmana Zomera.

21:40

39. minut: grešku Spajića nije kaznio Mkitarijan

Promašio je zicer vezni igrač Intera, lako je moglo biti 2:0.

21:36

38. minut: Inter kontroliše meč na svoj način

Iako statistički Zvezda ima veći posed lopte, Inter kontroliše meč, iz tranzicija dolaze do pozicija da ugroze Glazera. Zjelinski nije bio precizan. Zvezda dođe do 20 metara od Zomera, ali tu nema prolaza dalje.

21:30

29. minut: Maksimović za malo neprecizan

Drugi put na meču preti mladi igrač, sa leve strane je poslao loptu snažno pored stative.

21:23

22. minut: Odlična odbrana Glazera

Mkitarijan je šutirao iz izgledne pozicije, ali Glazer je odbranio.

21:21

20. minut: Drugi poništeni gol Intera

Damfris je bio u nedozvoljenom položaju.

21:20

19. minut: Inter u bloku, Maksimović prvi probao da ga uruši

Najmanje željen epilog početka meča bio je gol Intera iz prekida. Italijani su se posle gola povukli i čekaju kontre, spremni da kazne svaku grešku. Zvezda ima posed lopte, ne i ideju kako da ugrozi Zomera. Maksimović je prvi pokazao šta treba raditi, šteta što je njegov šut otišao iznad prečke.

21:12

11. minut: GOOOL! Vodi Inter 1:0, strelac Čalhanoglu

Vodi Inter 1:0, sjajan gol Čalhanoglua iz slobodnog udarca sa 20 metara.

21:05

3. minut: Poništen gol Arnautovića

Prekid je izveo Damfris, Arnatović je lako spakovao u mrežu, ali je bio i u ofsajd poziciji.

21:00

Počela je utakmica na "Meaci"

Počela je utakmica na Đuzepe Meaci, Inter je izašao sa sedam izmena u odnosu na duel sa Sitijem i Udinezeom, dok će Zvezda pokušati da parira sa trojicom štopera i iznenadi iz kontre preko Silasa i Endijaja. Na tribinama stadiona, uprkos zabrani italijanbskih vlasti, nalaze se i navijači Crvene zvezde, njih stotinjak, koji su u sopstvenoj rešiji nabavili ulaznice.

20:50

Navijači prate meč i na stadionu "Rajko Mitić"

Crvena zvezda je zvanično lišena podrške navijača na gostovanju protiv Intera u Ligi šampiona, mada su pristalice šampiona Srbije ipak otišle u Italiju u pružile podršku ekipi ispred hotela.

Ipak, navijači crveno-belih su se okupili u velikom broju i na zapadnoj tribini stadiona "Rajko Mitić". Klub je odlučio da postavi veliki video-bim na atletskoj stazi i stavi besplatan ulaz.

Dosta navijača je zato došlo na popularnu "Marakanu" kako bi zajedno pratili utakmicu sa stadiona "Đuzepe Meaca".

20:46

Zvezda ipak, ima podršku sa tribina

Nekoliko desetina navijača Crvene zvezde, uprkos zabrani italijanske policije, nalazi se na tribinama stadiona San Siro i gledaće utakmicu protiv Intera. Na južnoj tribini uoči meča navijači, koji su uspeli da izbegnu zabranu, okačili su i transparent "Crvena zvezda - Bari 1991", koji je istina brzo sklonjen. Zvezdaši su tokom dana pokušavali da pronađu "rupu u obezbeđenju" i očigledno uspeli, posebno što su mnogi stigli iz okolnih zemalja i imaju pasoše koji nisu srpski.

20:35

Milojević za TV Arena sport: Da u lepom svetlu prezentujemo Zvezdu

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde istakao je pred utakmicu sa Interom ono što i jule na pres konferenciji, a to je da je italijanski šampion favorit, da ima jedan zavidan sistem koji stalno unapređuje, a da će se njegov tim truditi da parira, bude koncentrisan i uživa.

"Ako budemo dozvolili da se oni razgiraju biće teško. Jako je bitan sistem kad imate, a Inter tačno zna kad nekog pusti koga će da dovede. Nismo mi u tom rangu, voleo bih da jesmo. Siguran sam da ćemo odigrati motivisanu utakmicu. Utakmica sa Bodeom bila je emotivna, posevbno za mene, jer smo želeli da pokažemo da moćemo da budemo deo ove nove UEFA lige šampiona. Svakih šest meseci mi se trudimo da se poboljđamo, a oni nam pobegnu puta tri, četiri. Želimo da odigramo hrabro i prezentujemo Crvenu zvezdu kao klub", rekao je Milojević za TV Arena sport, a ostatak intervjua pročitajte OVDE.

20:27

Počela kiša u Milanu

Teren u Milanu je veoma dobar u ovom trenutku, ali pitanje je kako će sve to izgledati kada počne meč. Trenutno pada jaka kiša na severu Italije.

20:21

Darko Pančev za TV Arena sport: Zvezda može da iznenadi

Darko Pančev je posle Crvene zvezde otišao u Inter i kako je mnogo puta u karijeri rekao - pogrešio. Danas je dao jedan zanimljiv inrtervju za "Gazetu delo sport", a uključio se i ekskluzivno u Studiju Arene pred početak meča na Đuzepe Meaci u drugom kolu UEFA Lige šampiona.

"Prati se fudbal u Makedoniji, svi jedva čekaju da počne utakmica. Nadam se da ćemo da uživamo u utakmici a i u rezultatu", kaže Pančev iz Skoplja za TV Arena sport.

Rekao je "Gazeti" da je Inter bio "pogrešna adresa".

"Trudio sam se uvek da budem objektivan. Inter tada nije bio taj klub koji je ličio na veliki. Imao sam problem sa upravom i trenerom i ne znam da li sam mogao da uspem u Interu. Jer, ja nisam ni igrao u Interu. Da bi uspeo moraš da igraš. Ne znam zašto nisam dobio šansu pitanje je, i zato je za mene Inter jedna loša epizoda. Pitao me taj mladi novinar za koga ćeš da navijaš? Rekoh, da li me zezate, zna se za koga ću da navijam - za Zvezdu", rekao je Pančev, a ostatak intervjua protčitajte OVDE

19:51

Jake klupe na obe strane

Na klupi Intera su: Di Đenaro, H. Martinez, Tiram, L. Martinez, Aćerbi, Fratezi, Aslani, Bisek, Dimarko, Darmian.

Na klupi Zvezde su: M. Ilić, Guteša, Kanga, Katai, Bruno Duarte, Dalsio, Rodić, Leković, Milson, L. Ilić, Radonjić, Prucev.

Ostavite komentar