UEFA Liga šampiona

Inter jeste favorit, ali Milojevićava Zvezda ume da igra takve mečeve: Crveno-beli gostuju na "San Siru" u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.10.2024 08:55
Fudbaleri Crvene zvezde MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde

Ubedljivim trijumfom nad Partizanom u 174. "večitom derbiju" fudbaleri Crvene zvezde su pokazali da su bez premca na domaćoj sceni, to su kasnije potvrdilio i pobedom nad Železničarom, a pred igračima trenera Vladana Milojevića sada je novo dokazivanje na međuanrodnoj sceni.

I to onoj najvrednijoj. U Ligi šampiona.

Najbolji srpski tim je u meču prvog kola elitnog evropskog takmičenja poražen od Benfike na svom terenu, ali je u tom susretu pokazao da može ravnopravno da se nosi sa najboljim timovima na kontinentu i da najviše voli da igra onda kada ga svi potcene, što je situacija i pred večlerašni okršaj protiv Intera u Milanu.

Delije ne mogu na stadion, ali su stigle u Milano

Odlukom italijanske policije navijačima Crvene zvezde je zabranjeno da prisustvuju utakmici 2. kola Lige šampiona protiv Intera u Milanu, a zabrana važi i za meč protiv Milana koji će u okviru istog takmičenja biti odigran 11. decembra.

Međutim, velika grupa pristalica crveno-belih je stigla u Italiju, te je ispred hotela u kojem je smeštena ekspedicija srpskog šampiona napravila doček za igrače i poželela im sreću pred večerašnji meč.

Takođe na stadionu "Rajko Mitić" je postavljen veliki video bim na kojem če svi koji to žele moći besplatno da gledaju meč iz Italije. 

Italijajnski tim je veliki favorit, tim pre što igra na domaćem terenu, a navijačima Crvene zvezde je zabranjeno da se nađu na tribinama stadiona "San Siro", ali upravo to će biti veliki motiv za oslabljenu ekipu crveno-belih u kojoj nema povređenog kapitena Mirka Ivanića.

"Potcenjivanje u fudbalu ne postoji. Postoje samo planovi protivničkih trenera u zavisnosti od toga kako je zamislio i pretpostavio. Kada imate preko puta sebe protivnika tražite mane, tražite vrline. Pričati o potcenjivanju da igraju Taremi i Arnautović, to nije realno. Mi imamo naš cilj, da se prokažemo u što boljem svetlu i da se borimo", rekao je pre odlaska u Milano trener srpskog šampiona, Vladan Milojević.

Inter je na poslednje četiri zvanične utakmice ostvario samo jednu pobedu, dva puta je igrao nerešeno i poražen je od gradskog rivala Milana u duelu kad je bio domaćin, što znači da crveno-beli imaju čemu da se nadaju, jer tim trenera Simonea Inzagija ima ozbiljnih oscilacija u igri ove sezone.

Susret na stadionu "San Siro" počinje u 21.00 čas, uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium, a 60 minuta ranije počinje specijalna studijska emisija posevćena utakmici u Italiji sa specijalnim gostim ai i informacijama sa lica mesta. 

 

Standings provided by Sofascore