UEFA Liga šampiona

Što manje praznog hoda na "Meaci": Milojević otkrio pobedničku taktiku protiv Intera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.09.2024 19:45
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević MN Press
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je očekivanja na konferenciji za medije pred utakmicu drugog kola Lige šampiona protiv Intera, koja je na programu sutra od 21.00 (Arena 1 Premium) u Milanu.

Šef stručnog štaba srpskog prvaka osvrnuo se na kvalitete sutrašnjeg rivala, govorio je potom o ključnim pitanjima koja se tiču pripreme same utakmice. Dao je naznake ko bi mogao da se nađe na terenu i kakva je zdravstvena slika ekipe, da bi se dotakao i pitanja navijača, kojima neće biti omogućen pristup na stadionu.

"Pričati o Interu, šampionu, koji je pretendent na Skudeto i ove godine. Siguran sam da im je i ove sezone cilj Liga šampiona. Imaju kvalitetne igrače na svim pozicijama. Inter je uspostavio sistem koji godinama igra", prve su reči bile Milojevića na konferenciji za medije.

O izostanku treninga na "Meaci".

"Razlog je bio zato što je zgusnut raspored, da bi mogli da dobijemo još jedan trening u Beogradu. Dosta puta smo o tome razmišljali. Da dobijemo malo više vremena na pripremi utakmice. Što se tiče pripreme utakmice, videćemo sutra."

Milojević žali zbog činjenice da srpskih navijača neće sutra biti u Milanu.

"Svi mi igrači smo igrali na sličnim stadionima i atmosferama. Meni će faliti podrška sa tribina. Iako ne bi bilo u broju kao što je na Marakani. Siguran sam da bi bio maksimalan broj navijača. Šteta je što ne mogu da prisustvuju ovako velikom događaju i takmićenju. Nećemo se preplašiti atmosfere, navikli smo na to."

Kratko je govorio o golmanu Crvene zvezde.

"Glazer je u redu, ograđena je rezonanca."

O nastupu Vanje Drkušića...

"Ne možete jednog igrača koji je nespreman da igra. Njegove performanse se smanjuju. Pod dva, veće su šanse da se povredi. Ozbiljna je to nauka. Da neko istrenira dva treninga posle povrede, ne pije vodu. On je odigrao utakmicu. Jako je bitan za nas, kao što su i svi bitni. Imamo neke planove, radili smo, trenirali. Sutra ćemo, par sati pred utakmicu, se opredeliti za tim za koji smatramo da će nam doneti benefit."
 

 

MN Press

 

Upitan je da li je Simone Inzagi možda potcenio Zvezdu?

"Potcenjivanje u fudbalu ne postoji. Postoje samo planovi protivničkih trenera u zavisnosti od toga kako je zamislio i pretpostavio. Kada imate preko puta sebe protivnika tražite mane, tražite vrline. Pričati o potcenjivanju da igraju Taremi i Arnautović..."

O Andriji Maksimoviću.

"Šta to znači rizikovati ako trenira i igra. Mislim da je odigrao kvalitetno. Rekao sam i posle utakmice da je zaslužio šansu. Možemo i o Prucevu da pričamo. To su sve deca. Na njima je da ćute, rade i slušaju nas. Možda šansa nekad kasni, ali na kraju uvek dobiješ ono što zaslužiš."

Bitno je da Zvezda nema prazan hod u igri.

"Detalji na ovom nivou takmičenja, odnosno kada igrate protiv ovakvih ekipa, morate da igrate konstantno 90 minuta. Da budete koncentrisani na ono što radite. Što manje praznih hodova u igri. To su ekipe koje imaju svoj stil igre, koje će da igraju na svoj način. Mi moramo da budemo hrabri. U jednoj rečenici, moraš da budeš konstantan. Ovde ne smeju da se dešavaju padovi. Na to treba obratiti pažnju."

Izneo je mišljenje o italijanskim stručnjacima, da bi se potom osvrnuo na impozantnu trenersku karijeru Simonea Inzagija.

"Izuzetno cenim italijanske trenere. Igrom slučaja sam bio i pratio sam treninge trenera Piolija kada je bio trener Bolonje. Prvi put nakon našeg učešća u Ligi šampiona sam imao priliku da preko puta mene bude Karlo Ančeloti. Složićete se da je Don Karlo jedan od, ako ne i najveći", rekao je Milojević i dodao:

"Stvarno impozantan trenerski put. Inter je stvarno napravio dobar, dobar sistem. To je jako bitno. Kada napravite sistem i možete da ga držite dosta dugo, da dopunskom selekcijom dovodite igrače... To onda izgleda ovako kao što je Inter. Nije samo Inter, već svi veliki klubovi imaju postavljen sistem. Onda vam je kao treneru mnogo lakše. Ono što je dobro, ta igra sa petoricom pozadi i postavka pre nego što je Simone došao je dobro i on je to unapredio. To daje rezultate", zaključio je trener Crvene zvezde.

 

Standings provided by Sofascore