UEFA Liga šampiona

Inzagi potvrdio Zjelinskog i Damfrisa: Ne znam koji će napadači početi meč sa Zvezdom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.09.2024 15:36
Simone Inzagi će napraviti promene u timu za Zvezdu Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Simone Inzagi će napraviti promene u timu za Zvezdu

Inter dočekuje sutra Crvenu zvezdu (21.00, TV Arena 1 Premium) u drugom kolu UEFA Lige šampiona, a po svemu sudeći trener Simone Inzagi procenio je da ima prostora da napravi čak šest izmena u odnosu na najjači sastav koji ima, pa i da odmari napadački tandem Lautaro Martinez - Markus Tiram!

Italijanski mediji istakli su da je Inzagi na poslednjem treningu mešao karte i da je blizu odluke da mu počne tim: Zomer - Pavar, De Fraj, Bastoni - Damfris, Zjelinski, Čalhanoglu, Mkitarijan, Cezar Augusto - Taremi, Arnautović. 

Na pres konferenciji, naravno Inzagi nije dao konkretan odgovor na pitanje koji će napadački tandem početi meč.

"Ostaje mi da odlučim između njih četvorice, ali postoji dobra šansa da igraju svi tokom meča. Ove sezone su nam potrebni svi igrači, jer je ona teža nego prethodna. Ne vodim se samo rotiranjem, već promene baziram na osnovu onoga što vidim na treningu i utakmicama. Ponekad izbori nisu laki, ali novi format UEFA Lige šampiona ne dozvoljava nijednom timu da kalkuliše", rekao je Inzagi.

Ne smemo da govorimo o navijačima

Italijanski mediji objavili su jutros vest da su brojne vođe navijača Intera i Milana privedeni.

"Ne smemo da dajemo izjave povodom toga", odgovorio je Inzagi.

Nije dao odgovor da li će Davide Fratezi početi meč.

"Tek ću na dan meča proceniti da li će početi ili će ući. Sigurno je da će od starta igrati Pjotr Zjelinski, za preostala dva mesta ću razmisliti. Igraće i Damfris od starta".

Crvena zvezda je rival koji ima svoj kvalitet, nastavio je trener Intera.

"Moramo da obratimo pažnju na Zvezdu, jaku su dobro uvežban tim koji igra veoma uspešno u njihovom šampionatu. Prilično su opasni iz tranzicije i moramo da upravljamo utakmicom na najbolji mogući način kako bismo je dobili".

Inter mnogo lakše prima golove ove sezone nego prethodne i Inzagi problem vidi u timskoj defanzivi.

"Bilo je grešaka u oba smera, moramo bolje da se pozicioniramo. Ne možemo kriviti defanzivce jer su kod primljenih golova krivi svi. Zato mnogo i analiziramo svaki detalj, ispravljamo. Još nam nedostaje kontinuitet koji smo imali prošle sezone, radimo svakodnevno da popravimo Inter u celini", zaključio je Inzagi.

Ostaje da se vidi hoće li Inzagi izvesti "šereni" ili najjači sastav na duel sa Zvezdom. Na mnoga pitanje je dao odgovor "tek ću doneti odluku"...