UEFA Liga šampiona

Velika je čast igrati protiv Milana: Alonso nahvalio "rosonere“ pred okršaj u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.09.2024 14:38
Trener Bajera, Ćabi Alonso Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Trener Bajera, Ćabi Alonso

Snaga Milana nije samo u najboljem strelcu tima Kristijanu Pulišuću, već je u pitanju odličan kolektiv iz kojeg u svakom trenutku može da iskoči po neki pojedinac, smatra trener Bajera iz Leverkuzena, Ćabi Alonso.

Španski stručnjak je ovo izrekao uoči gostovanja italijanske ekipe na "Bajr areni“ u okviru drugog kola Lige šampiona, a ta utakmica na programu je u utorak (21.00, TV Arena 3 Premium).

"Meni je velika čast što imamo priliku da igramo protiv Milana, jer je to ekipa koja je ispisala neke od najlepših stranica istorije Lige šampiona. To je tim koji predvodi Paulo Fonseka, a njegove ekipe su veoma jake u defanzivi i vrlo opasne u napadu. Pogotovo iz kontri. Ne mislim tu samo na Kristijana Pulišića koi je fanatastičan napadač, nego na kompletan tim", rekao je Alonso.

 

 

Šef stručnog štaba Leverkuzena je naglasio da su on i njegovi saradmici dobro prostudirali protivnika i veruju da će igrači pronaći način da mu se suprotstave.

"Nikada ne možete sa sigurnošću da tvrdite kako će se situacija odvijati na terenu, ali mi smo spremni na sve. Pred nama je 90 i kusur minuta, očekuje nas velika borba i to na našem terenu, što bi za nas trebalo da bude dodatni motiv. Treba samo da budemo strpljivi i koncentrisani, a ko u tome uspemo možemo da se nadamo uspehu", rekao je trener nemačkog tima.

Bajer je u pvom kolu elitnog evropskog takmičenja u gostima bio ubedljiv protiv Fejenorda, dok je Milan na svom terenu poražen od Liverpula.