UEFA Liga šampiona

Vojčeh Ščensni sa Barselonom početkom novembra stiže u Beograd

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.09.2024 14:20
Vojčeh Ščensni, spreman za LŠ Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Vojčeh Ščensni, spreman za LŠ

Barselona je brzo rešila pitanje golmana posle povrede Mark-Andrea Ter Štegena. Vojčeh Ščensni će se danas posle lekarskih pregleda i zvanično priključiti ekipi i potpisati ugovor sa Kataloncima na godinu dana. 

Na njegov dolazak uticao je dobar prijatelj Robert Levandovski, koji ga je praktično vratio iz penzije na teren. 
Iskusni golman se vraća fudbalu pošto je krajem avgusta odlučio da završi karijeru. Pre dolaska u Barselonu, branio je u Arsenalu, Brentfordu, Romi i Juventusu.

 

 

Međutim, ozbiljna povreda Ter Štegena naterala je Barselonu da ekspresno potraži golmana za Ligu šampiona. Ipak, morala je da traži samo slobodne igrače, jer je već istekao prelazni rok. 

Barselona će odmah moći da računa na Ščensnog u mečevima Lige šampiona, ističe Marka. Za učešće u evropskoj eliti Katalonci su prijavili četiri golmana, ali su samo dvojica na A listi – Ter Štegen i Injaki Penja. 

 

 

Pravila UEFA su takva da klub može da zameni golmana sa A liste ako ne može da računa na njega zbog povrede. To znači da će Ščensni igrati protiv Crvene zvezde u Beogradu 6. novembra u 4. kolu Lige šampiona. U Barseloni bi Ščensni trebalo da zarađuje tri miliona evra.

Barselona u 2. kolu Lige šampion dočekuje Jang Bojs 1. oktobra.