UEFA Liga šampiona

Zvezda "ispustila" Benfiku i šansu da pozitivno startuje u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2024 13:55
Mirko Ivanić bio je najbolji pojedinac Crvene zvezde MN Press
Mirko Ivanić bio je najbolji pojedinac Crvene zvezde

UEFA Liga šampiona je najjače klupsko takmičenje na planeti i ono ne prašta greške. Platila je ceh i jedna Barselona u Monaku zbog neshvatljive greške Ter Štegena, pa nije neočekivano što je danak naplatila i Benfika na loših uvodnih 30 minuta na "Marakani" protiv Crvene zvezde i osvojila tri vredna boda na startu novog ligaškog formata (2:1).

Prvi primljeni gol je otpočeo lošim centaršutem Mimovića, slabijim postavljanjem Seola, a završio se lošim trčanjem i ne pokrivanjem druge stative. Drugi gol ne ide samo na dušu golmana Omrija Glazera, već i serijom grešaka koji su doveli do faula na 20 metara.

"Odigrali smo dobru utakmicu. Igrali smo protiv dobrog protivnika. Rešila su dva gola koja ne smete da primate, pogotovu ne na ovom nivou. Nije lako vratiti se. Drugačije protivnik igra na 0:0, drugačije kad imate taj zaostatak. Reakcija je bila dobra, nastavili smo da igramo kako smo želeli. Koštala su nas ta dva jeftina, baš jeftina gola. Ne sme ni na treningu tako da se primi gol, kamoli na ovom nivou. Ali šta da se radi, to je fudbal, fudbal je igra grešaka, to je to", rekao je trener Vladan Milojević za TV Arena sport.

Situacija sa povredama pred meč (Radonjić, Drkušić), pa ona koju je zadobio Ognjen Mimović posle dvadesetak minuta, izostanci Milana Rodića i Aleksandra Kataija, dvojice najiskusnijih igrača koji uvek mogu da donesu neku promenu, objektivne su okolnosti koje su doprinele porazu. 

Šteta, jer Zvezda je u većem delu meča bila i bolji rival od Benfike u polju, vratilo je golom Milsona neizvesnost, a energija koja je možda mogla da je izvede iz poraza potrošena je na jurnjavu rezultata iz tih prvih slabijih 30 minuta. Stanje u lisabonskom klubu, bez obzira na postojeći kvalitet koji ima, promena trenera, bili su dobar momenat da se Liga šampiona započne pozitivnim rezuzltatom.

"Prvo poluvreme je bilo veoma teško za nas, primili smo dva gola, te nas je na kraju to i koštalo, ali to je fudbal. U drugom poluvremenu smo bili bolji i mislim da smo mogli više. Mislim da smo u nastavku igrali veoma dobro i da smo zaslužili bar jedan bod, ali to nismo uspeli da postignemo i baš sam razočaran. Mislim da na početku nisam bio dovoljno dobar, te da sam mogao da uradim više na terenu", izjavio je Piter Olanjinka, koji je imao 16 izgubljenih lopti!

Napadač Bruno Duarte je imao samo jedan pokušaj da ugrozi Trubina. Bio je uglavnom u sendviču Otamendija i Silve.

"Benfika je započela meč jako dobro, izvršila je pritisak jer ona tako igra i kod kuće i na strani, a mi se nismo snašli kod njihova dva gola i to nas je kasnije skupo koštalo. Ipak, bitno je da smo pokazali reakciju, da imamo kvalitetan tim koji je sposoban da okrene bilo koji rezultat. Čak smo mogli na kraju da izvučemo pozitivan rezultat", smatrao je Bruno Duarte.

Zvezdu čeka 174. večiti derbi sa Partizanom u ponedeljak (19.00, TV Arena 1 Premium), a trenera Vladana Milojevića glavbolja kako da sastvi odbranu sa samo jednim raspoloživim bekom i jednim sigurnim bonusom (Điga).