UEFA Liga šampiona

Prvi poraz Barselone od dolaska Flika: Nemac tvrdi da će ovo samo da ojača njegov tim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2024 08:24
Trener Batselone Hansi Flik u razgovru sa Pauom Kubarsijem Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Trener Batselone Hansi Flik u razgovru sa Pauom Kubarsijem

Prvi put od kada je na klupu Barselone seo Hansi Flik, španski velikan nije uspeo da ostvari pobedu. Do odlaska u Monako na utakmicu prvog kola Lige šampiona, Katalonci su imali stopostotan učinak na pet odigranih mečeva na kojima su dali 17 golova i primili četiri, ali u Kneževini su stvari krenule po zlu.

Ključni detalj u porazu od domaćeg sastava bio je crveni karton Erika Garsije već u 10, minutu kada je kao poslednji igrač odbrane na nepropisan način sprečio izgledan napad Monaka, što i nemački stručnjak apostrofira kao centralni momenat.

"Sve se na ovom susretu okrenulo nakon 10 minuta. Morali smo da menjamo pristup meču, ali mislim da smo se dobro branili u takvim okolnostima, a imali smo i prilike koje smo morali da iskoristimo. Pokazali smo snagu i karakter i zbog toga čestitam igračima. Protivnik je iskoristio sve prednosti koje je imao i sasvim zasluženo pobedio", rekao je posle meča šef stručnog štaba Barselone.

Hansi Flik je naglasio da su porazi sastavni deo fudbala, da nema ekipe koja stalno pobeđuje, a da veliki klubovi ovakve neuspehe koriste da ih njih izvuku pouke.

"U redu, izgubili smo, ali nije to ništa strašno. Rekao sam i igračima posle meča da moraju da nauče gde su grešili i da se posle ovoga vate još jači. Već u nedelju nas očekuje značajan meč domaćeg prvenstva protiv Viljareala i moramo da se okrenemo tom susretu i nastavljamo da se borimo kao do sada", rekao je Flik.