UEFA Liga šampiona

Bruno Laž, trener Benfike: Uspeli smo da se održimo na "zemlji"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2024 21:56
Bruno Laž, šef struke Benfike MN Press
Bruno Laž, šef struke Benfike

Imao je razloga za zadovoljstvo Bruno Laž, trener Benfike, posle utakmice sa Crvenom zvezdom. Jesu strepeli Portugalci u finišu meča, ali je na kraju iskustvo presudilo. 

"Ova pobeda je odlučujuća, ali više je bio ambijent koji smo doneli sa sobom sa prošle utakmice i to samopouzdanje da ekipa uđe u ovu igru. Ušli smo sa svojom ličnošću i našli smo prostor sa prvim golom. Naravno, kasnije su se dogodile i druge stvari u toku utakmice, to su zamene, nismo planirali ulazak Fredrika u prvom delu. Važno je da smo krenuli u ovaj novi format sa tri boda i dobili smo pobedu, još jednu nakon one u šampionatu, uspeli smo da se održimo na zemlji. Poruka je ona koju sam dao igračima", rekao je Bruno Laž. 

Osvrnuo se potom trener Benfike i na ono što je prethodilo duelu sa crveno-belima.

"Potrebno je mnogo rada da bi se došlo do pobede, važan posao su odradile zamene, od 60. minuta, pa nadalje. To smo morali da uradimo da bismo kontrolisali meč, to nam je pomoglo da Di Marija dobije prostor i postignemo možda i treći gol. Imamo još prostora, da pravimo planove B i C da dođemo do načina da se odbranimo, isto tako i da napadamo. Imamo još dosta vremena pred nama za rad".

Komunikacija sa igračima je osnov za dalji napredak.

"Svi igrači moraju da komunciraju, ne samo ja, već i svi članovi stručnog štaba. Svaki igrač mora da zna šta mi hoćemo od njega i njegove pozicije, neki mogu da igraju i dve. Razgovarao sam o pritisku koji protivnik stvara na našoj desnoj strani, da ne dozvolimo situacije jedan na jedan. Ovo je za nas još samo jedna pobeda, već smo pobedili Santa Klaru, sada smo fokusirani na ono što nas očekuje dalje", rekao je Laž.