UEFA Liga šampiona

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde: Ponosan sam što smo doveli renomirane ekipe u Beograd, greške su sastavni deo fudbala, ali odigrali smo kvalitetan meč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2024 22:13
Vladan Milojević, šef struke crveno-belih MN Press
Vladan Milojević, šef struke crveno-belih

Loš početak meča na kraju je skupo koštao Crvenu zvezdu. Upravo je to kao glavni razlog za poraz od Benfike i dva "jeftino" primljena gola apostrofirao Vladan Milojević. 

Šef struke crveno-belih bio je vidno razočaran posle meča, ali je i u ovom porazu, video nešto dobro, a to je reakcija igrača u drugom poluvremenu uprkos vođstvu rivala. 

"Možda smo mogli malo hrabrije da uđemo, bili smo smušeniji, a Benfika je dobar tim. Držali smo se plana, hteli smo da vršimo pritisak i da ih stiskamo. Nesigurnost je došla posle izgubljenih laganih pasova. Mi još nemamo tu uigranost. Potrebno je vreme da ti tandemi znaju u svakom trenutku gde se ko nalazi na terenu. Možda smo zaslužili i više od ove utakmice. Rekao sam već da ovakve golove ni na treningu ne bismo smeli da primimo, a ne na ovom nivou. Njihovog tandem štopera je takva da su sve lopte "čistili" Da smo dali gol ranije uz neku energiju sa tribina, ko zna šta bi bilo, ali to je LŠ. Ovakve greške skupo koštaju, idemo dalje", rekao je Milojević. 

Zašto niste ubacili Drkušića, kako ste zadovoljni Dalasiom?

"Drkušić je imao povredu na treningu i nije uspeo da se zaleči. Kao i Radonjić. Trebaće njemu dosta da se pripremi da bi nam pomogao. S druge strane, da li je trebalo Dalsio da igra, ne vidim da je odigrao spektakularno loše da bi se pričalo. On je kvalitetan igrač, opet sa jedne strane ući bez da si zagrejan. Imali smo problem, tačno je da sam kasnio... Možda i nisam kasnio, u razmišljanju sa stručnom štabu sam razmišljao šta da radimo jer je izgubljen Mimović što nije bilo očekivano. Imali smo i problem sa Seolom. Pretumbali smo. Mi nemamo bekove. Rodić je povređen, devijacija nosa i povreda koju treba da zaleči. To je bilo iznuđeno, ali je Elšnik odradio pravi posao i odigrao je dobro i ne vidim da smo imali problem".

Kakvo je situacija sa Mimovićem? 

"Plašim se da nije dobro. Problem je u stopalu". 

Da li vas je povreda Mimovića poremetila?

"Mimović igra dobro, pun je samopouzdanja, sve najbolje mu želim, ali dešavaju se takve stvari. Dešavaju se ovakve povrede, hajde da kažemo da ne slutim, ali nisam ni veliki optimista. Videćemo".

Kako ste se osećali kod grešaka i golova?

"Kako bi trebalo da se osećam? Nisam nikad upirao prstom u nekoga. Svaki put i kad gol dodate, to je gol koji je rad celog tima. Tako možete uvek da dođete i vidite zašto se nekad tako desilo. Niko nije želeo tako to da radi. Fudbal je igra grešaka, pad koncentracije... Jako je teško u ovim situacijama da se ovakve ekipe na ovom nivou igrate protiv ovakvog protivnika i primate ovakve golove. Kao što se u košarci kaže, pravi faul i neka ne budu laki poeni. Tako i ovde, ne smete da primate golove na lak način, ali smo primili i idemo dalje".

Koliko Crvena zvezda može da odigra bolje u nastavku ?

"Ne mogu da pretpostavim šta će biti. Imali smo plan za ovaj meč. Do sledeće utakmice imamo vremena, svaki dan koji smo zajedno će značiti više. Bilo je slično i sa Bodeom. Znači dosta treniranje, ono što me više brine je da u ovakvim trenucima nemamo vremena za trening, već oporavak igrača. Znate kako, to je moj posao, to je naš posao jer moramo da pronalazimo rešenja i nadam se da ćemo ih naći".

Da li se posle svega menjaju ambicije za LŠ?

" U ovom formatu i ovako ne zna. Nismo mi ekipa koja će ići da igra polufinale ili finale Lige šampiona, treba biti realan u celoj toj priči. Ono što je za nas je jako bitno i što sam rekao pre ove konferencije i reći ću i sad. Možda su prethodni porazi su teže padali jer nismo imali neku igru. Nije to ono što sam želeo. Ali, ja hoću da vidimo ovakav tim. Neka grešimo, nije sporno. Ima puno stvari koje na bazi ovog izdanja treba da popravimo. Puno puta se dešava na ovom nivou, protiv jedne Benfike, ali smo mi odigrali mušku utakmicu na našem stadionu pred našim navijačima. Moj lični utisak je da smo odigrali kvalitetnu i dobru utakmicu. Jeste negativan rezultat, ali me čini ponosnim jer su igrači dali sve od sebe. To je formula koju treba raditi i to je stil koji treba negovati. Nekad ćemo igrati protiv jačeg protivnika, pa nećemo uspeti da prikažemo šta smo primetili. Ovu utakmicu smo zatvorili, dolazi sledeća utakmica. I dan danas sam  ponosan da smo uspeli da dovedemo renomirane timove ovde, nije lako. Daćemo sve od sebe da igramo dobro i da pružimo dobre partije".

Ide i "večiti derbi" da li ćete uspeti da se spremite? 

"To je drugačije utakmica, imamo vremena da se pripremimo, videćemo", zaključio je Milojević.