srb
• najnovije
UEFA Liga šampiona

(KRAJ) UEFA Liga šampiona: Monako došao do senzacije protiv Barselone, Atletiko do pobede u 90. minutu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2024 22:51
Trofej Lige šampiona Guliver/AP Photo/Francisco Seco
Trofej Lige šampiona

U večerenjem terminu UEFA Lige šampiona nas očekuju četiri uzbudljive utakmice, a oči navijača iz Beograda će posle duela na "Rajku Mitiću" biti uprte u susret Monaka i Barselone (21.00, Arena 2 Premium). Crvena zvezda će se sastati sa oba tima u eliti ove sezone, tako da će zanimljivo biti promatranje odnosa snaga u međusobnom duelu. 

Pored okršaja u kneževini, svakako da se derbijem kola može smatrati meč Atalante, aktuelnog šampiona Lige Evrope, i engleskog vicešampiona, Arsenala (21.00, Arena Sport 1). U pitanju je prvi susret između dva pomenuta kluba, što je relativna retkost na najvišem nivou, tako da ćemo videti ko će započeti potencijalni niz okršaja u budućnosti pobedom u Bergamu. 

Pored ova dva meča, od 21.00 sat nas očekuju susreti Atletiko Madrida i RB Lajpciga u Španiji (Arena 3 Premium), odnosno Bresta i Šturma u Francuskoj (Arena Sport 2). Sve ove mečeve možete pratiti na kanalima TV Arena sport. 

Monako - Barselona (2:1)

Stadion: Luj II

Sudija: Alard Lindhut (Holandija)

Strelci: Akilouče 16, Ilenikena 71 - Jamal 28

Sastavi:

MONAKO (4-2-3-1): Kun – Vanderson (od 88. Mavisa), Kerer, Salisu, Singo – Zakarija, Kamara (od 46. Golovin) – Akliuš, Minamino (od 70. Balogun), Ben Segir (od 70. Enrike) – Embolo (od 59. Ilenikena)

BARSELONA (4-2-3-1): Ter Štegen – Kunde, Kubarsi (od 79. Tores), Martines, Blade (od 88. Fati) – Kasado, Garsija – Jamal (od 80. Martin), Pedri (od 83. Tore), Rafinja – Levandovski (od 80. Domingez)

(UŽIVO) UEFA Liga šampiona (1. kolo, utorak 19. septembar)

22:58

Završen meč Atletika i Lajpciga!

U početku je mirisalo na goledao - ipak smo videli dva gola u uvodnih pola sata, ali su onda madridske mreže mirovale do samog kraja, gde je Himenez glavom u 90. minutu doneo svom timu trijumf posle preokreta, konačnim rezultatom 2:1.

22:56

Završen meč Monaka i Barselone!

Malo ko je mislio da "kneževi" mogu do pobede protiv Barse koja ove godine melje sve pred sobom, ali upravo to se desilo jer je meč završen sa 2:1 za Monako. Ipak, teško je ne naglasiti da je Mark Andre Ter Štegen praktično uručio ključeve pobede, tako što je jednim užasnim pasom naterao saigrača Erika Garsiju da napravi faul, kasnije okarakterisan kao vredan crvenog kartona. 

22:55

Završen meč Bresta i Šturma!

Na kraju je Šturm dobio i crveni karton, tako da pored poraza od 2:1, u narednom meču ne računaju u klubu na Dimitrija Levalea.

22:54

Završen meč Arsenala i Atalante!

Iako je bilo najviše očekivanja od ovog meča, na kraju jedino u Bergamu nismo videli golove - 0:0. Utakmicu su obeležile dve spektakularne odbrane Davida Raje, koji ne samo da je sprečio Matea Retegija sa bele tačke, nego je praktično spasao nemoguće kada se lopta odbila ponovo do napadača italijanskog kluba.

22:52

Atletiko M - RB Lajpcig 2:1 - GOOOOOL! Madriđani slave u 90. minutu

Dugo su mreže na Pirinejima mirovale, a onda je Hoze Marija Himenez uspeo da savlada Petera Gulačija i verovatno donese trijumf svom timu golom u 90. minutu utakmice. 

22:47

Monako - Barselona 2:1 - Poništen penal za Monako (81')

Iako je izgledaloda su "kneževi" sebi osigurali šansu da stave tačku na svako pitanje o pobedniku, sudija Alard Lindhut je promenio svoju odluku posle konsultacije VAR tehnologije i poništio penal za Monako.

#VMS_Highlightscm19rlc6z0000356r96x35m37{width:100%;display:flex;align-items: center;justify-content: center;}@media (max-width: 760px) {#VMS_Highlightscm19rlc6z0000356r96x35m37> div{width:calc(95vw - 30px) !important;height: calc((95vw - 30px) * 9 / 16) !important;}}
 
22:32

Monako - Barselona 2:1 - Fantastična asistencija Vandersona (71')

Dugo, dugo je odolevala Barselona, čak imala i dominaciju na momente, ali poklekla je u 71. minutu. Loše postavljena ofsajd zamka dozvolila je da vrhunska duga lopta Vandersona završi u nogama Ilenikene, koji je potom izašavši sam pred gol lako savladao Ter Štegena. 

22:16

Brest - Šturm 2:1 - Brest ponovo u prednosti (56')

Brest je ponovo poveo pogotkom Abdalaha Sime u 56. minutu!

22:09

Atalanta - Arsenal 0:0 - Retegi promašuje penal (51')

Sjajnu priliku imao je aktuelni šampion Lige Evrope da dođe do prednosti protiv Arsenala. Prethodno je Tomas Parti praktično poklonio kazneni udarac protivniku povlačenjem, ali je onda srećom po "tobdžije", David Raja pročitao Retegija, bacio se u svoju desnu stranu, i odbranio. Imao je Italijan priliku da se iskupi pokušajem glavom iz odbitka, ali ga je i tu fantastičnom reakcijom pobedio golman gostiju. 

22:05

Nastavljaju se mečevi u LŠ!

Počelo je drugo poluvreme u Španiji, Italiji i Francuskoj.

21:49

Kraj prvog dela!

Okončana su prva poluvremena na sve četiri utakmice. Definitivno je najinteresantnije na meču Monaka i Barselone, gde Španci imaju crveni karton i igraju egal sa "kneževima"!

21:48

Brest - Šturm 1:1 - Evo izjednačenja (45+1')

Dolaze Austrijanci do izjednačenja u smiraj prvog dela utakmice autogolom Edimilsona Fernadeša.

21:40

Atalanta - Arsenal 0:0 - Mreže miruju samo u Bergamu (41')

Na svakom meču smo večeras videli makar gol, sem na utakmici Arsenala i Atalante, što je malo iznenađujuće, jer je u pitanju najatraktivniji od svih mečeva u Ligi šampiona danas. Svakako, ima dosta vremena za golove... 

21:32

Atletiko M. - Atalanta 1:1 - Dišu Madriđani, Grizman izjednačuje (28')!

Evo izjednačenje i na "Vanda Metropolitanu". Antoan Grizman u 28. minutu "poništava" rani gol Bendžamina Šeška. Na vrlo spektakulran način, pošto je uspeo uhvatiti volej, a potom i zakucati loptu od zemlju.

21:30

Monako - Barselona 1:1 - Jamal čuva Baselonu i donosi izjednačenje (28')!

Lamin Jamal i samo Lamin Jamal. Pola Barselona kliče ime 17-godišnjem dečku. I pored crvenog kartona, Barsa stiže do izjednačenja. Mladi Španac je utrčao sa leve strane, naterao Salisua na uklizavanje, a potom šutirao u bliži ugao izuzetno precizno. 

21:25

Brest - Šturm 1:0 - Francuzi u prednosti! (23')

Cveta francuskim timovima večeras u Ligi šampiona. Nakon vođstva Monaka protiv Barselone, i Brest je u meču sa Šturmom došao do prednosti pogotkom Huga Magnetija (23).

21:19

Monako - Barselona 1:0 - Špancima se sprema katastrofa.... Monako vodi! (16')

Užasnom greškom i lošim pasem, Mark Andre Ter Štegen je naterao svog saigrača, Erika Garsiju na crveni karton u desetom minutu. Potom je samo šest minuta kasnije Akliuče (16) doveo "kneževe" u prednost. Po svemu sudeći, Katalonci su u ozbiljnom problemu... 

21:10

Atletiko M. - RB Lajpcig 0:1 - Šeško nastavlja da rešeta! (4')

Bendžamin Šeško doveo je Nemce na gostovanju u vođstvo protiv Madriđana. Iskoristio je odbitak posle udarca Loisa Opende.

21:02

Mečevi su počeli!

Započeli su preostali mečevi UEFA Lige šampiona!

Ostavite komentar