srb
• najnovije
UEFA Liga šampiona

(KRAJ, VIDEO) Crvena zvezda - Benfika 1:2: Milson samo ublažio poraz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2024 20:33
Kerem Akturkoglu postiže prvi gol na meču MN Press
Kerem Akturkoglu postiže prvi gol na meču

Koliko su mogućnosti Crvene zvezde u UEFA Ligi šampiona, da li je novi format pogodan i za, na papiru slabije, da se domognu plej-ina ili je stvoren samo za najjače, pokazaće se već danas na stadionu "Rajko Mitić" gde u prvom kolu novog elitnog takmičenja stiže lisabonska Benfika (18.45, TV Arena 1 Premium).

Oni stariji navijači crveno-belih rado bi da se ponovi 1984. godina kada se posle 0:2 "pojavio" Rajko Janjanin i sa tri gola doneo preokret i trijumf od 3:2 na "Marakani". Međutim, realnost je da su lisabonski "orlovi" favorit, a u prva dva dana prvog kola ispostavilo se da se nije dogodilo nijedno iznenađenje.

Sam plasman među 36 najboljih klubova je veliki sportski i finansijski uspeh za srpskog šampiona i zato su apsolutno iskrene reči trenera Vladana Milojevića da igrači Zvezde moraju da uživaju u meču, da izgaraju i daju maksimum, a za koji rezultat će to biti dovoljnom pitaće se možda više Benfika. 

Iako bi navijači voleli da vide Zvezdu u visokom presingu kao protiv Bodo Glimta, realnost je da samo taktičkom disciplinom, velikom borbom i korišćenjem tranzicije, pogotovo preko krilnih pozicija preko Silasa i Olanjinke, može da se pokuša da se ostvari pozitivan rezultat. Zvezda može da obori gotovo svakog u grotlu Marakane, zna to i Jirgen Klop, ako je ne shvate ozbiljno. Sastavi su očekivani, najjači na obe strane.

Crvena zvezda - Benfika 1:2 (0:2)

Stadion: "Rajko Mitić".
Sudija: Majkl Oliver (Engleska).
Strelac: Milson u 86. za Zvezdu, a Akturkoglu u 9, Kokču u 29. minutu za Benfiku.

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mimović (od 26. Dalsio), Spajić, Điga, Seol - Krunić (od 81. Luka Ilić), Elšnik - Silas, Ivanić, Olanjinka (od 71. Milson) - Bruno Duarte (od 71. Endijaj).

BENFIKA: Trubin - Bah (od 37. Kabore), Otamendi, Antonio Silva, Kareres - Kokču (od 88. Bareiro), Florentino - Di Marija, Rolhajzer (od 56. Aursnes), Pavlidis (od 88. Amduni), Kerem Akturkoglu.

UEFA Liga šampiona, 1. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Benfika 1:2 (0.2)
/Milson 86 - Akturkoglu 9, Kokču 29/

Fejenord - Bajer Leverkuzen 0:4 (0:4)
/Virc 4, 36, Grimaldo 30, Velenrojter 45/

Atalanta - Arsenal 21.00 (AS1)
Atletiko Madrid - Lajpcig 21.00 (AP3)
Brest - Šturm 21.00 (AS2)
Monako - Barselona 21.00 (AP2)

(UŽIVO) Crvena zvezda - Benfika

20:42

Kraj meča, pobeda Benfike

Kraj meča, pobeda Benfike.

20:36

90. minut: Amduni pogodio stativu

Zeki Amduni je pogodio okvir gola i ostavio Zvezdi još tri minuta nade.

20:33

86. minut: GOOOL! Zvezda smanjuje na 1:2, strelac Milson

Šerif Ednijaj je sjajno asistirao Milsonu a ovaj lako pogodio mrežu i vratio nadu Zvezdi da može da izbegne poraz.

20:28

82. minut: Nema promena na Marakani

Benfika čuva iskusno rezutat, Zvezda nema više ni dovoljno svežine da napadne dovoljno kvalitetno.

20:19

72. minut: Uveo je Milojević Endijaja i Milsona

Uveo je Milojević Endijaja i Milsona, izašli su Duarte i Olanjinka. Malo je vremena ostalo, Benfika je uspela da umrtvi igru i otupi napade crveno-belih.

20:11

65. minut: Umalo da Điga smanji rezultat

Umalo da Điga smanji rezultat posle kornera. Pogodila ga je lopta i otišla pored stative.

20:08

61. minut: Zvezda napada, ali bez efekta

Benfika je svesno prepustila igru Crvenoj zvezdi čekajući kontru, a crveno-beli ređaju prekide, kornere, ali bez rezultata.

19:56

50. minut: Ofanziva Zvezde

Ofanziva Zvezde u početnih pet minuta, dva prekida, dva kornera, ali gola nema.

19:50

Počelo je drugo poluvreme

Počelo je drugo poluvreme, nema izmena.

19:37

Kraj prvog dela

Kraj prvog dela, Benfika vodi 2:0.

19:30

43. minut: Period bez uzbuđenja

Posle drugog gola, pao je ritam igre, Benfika čuva loptu, Zvezda ne uspeva da ugrozi Trubina. A, trener Benfike Bruno Laž je čudno miran s obzirom na stanje na terenu.

19:23

37. minut: Nemaju sreće desni bekovi večeras

Nemaju sreće desni bekovi večeras, povredio se Bah u timu Benfike pa ga je zamenio Kabore.

19:17

29. minut: GOOOL! Vodi Benfika 0:2, strelac Kokču

Majstor slobodnjaka je Turčin, iznenadio je Glazera u njegov ugao.

19:10

23. minut; Mimović se povredio, na terenu je Dalsio

Zvezda je sa igračem manje na terenu jer se ukazuje pomoć Ognjenu Mimoviću. Neće moći desni bek da nastavi igru, pa je u igru ušao defanzivni vezni igrač Dalsio.

 

19:04

18. minut: Bomba Bruna Duartea

Oprobao je šut Bruno Duarte sa 18 metara, ali je golman uspeo da zaustavi jak udarac.

19:03

16. minut: Šansa za Silasa, pa Olajinku

Šansa za Silasa, pa Olajinku, nema promene rezultata. Ali, Zvezda bolje igra u ovim momentima.

18:58

12. minut: Uzvratio Rade Krunić

Gol je pokrenuo igrače Crvene zvezde, Rade Krunić se dobro snašao u šesnaestercu, šutirao, ali pravo u golmana.

18:57

9. minut: GOOOL! Vodi Benfika 0:1, strelac Akturkoglu

Sevnula je kontra Benfike, Di Marija je sve pripremio, a Turčin Akturkoglu na drugoj stativi ugurao loptu u gol.

18:49

2. minut: Benfika u ofanzivi od starta meča

Benfika u ofanzivi od starta meča, pokušao je sa 18 metara Akturkoglu, ali je lopta otišla pored stative.

18:45

Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić"

Zatresla se "mušema" na stadionu Rajko Mitić uz himnu UEFA Lige šampiona i sudija Majkl Oliver iz Engleske označio je početak utakmice. Crvena zvezda u četvrtom učešću u elitnom takmičenju pokušaće da ostane neporažena protiv Benfike. Utakmici prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

18:41

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa sinom Vukanom bodri Zvezdu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na stadion "Rajko Mitić" gde će prisustvovati večerašnjoj utakmici između Crvene zvezde i Benfike u prvom kolu Lige šampiona. Vučić je došao na stadion Crvene zvezde sa mlađim sinom Vukanom.

18:26

Bruno Duarte za TV Arena sport: Postizao sam golove protiv Benfike

" Liga šampiona je san svakog fudbalera, i stvarno mislim da će biti odličan duel. Mislim da sada imam godine i iskustvo iza sebe - postizao sam golove prrotiv Benfike, i imam više samopouzdanja danas, nego kada smo se sastajali u Portugalu. Oni su ekipa sa odličnim igračima, biće vrlo motivisani, i uvek imaju želju da pobede. Ali, i mi imamo ista očekivanja što će meč učiniti posebno zanimljivim", rekao je Bruno Duarte za TV Arena sport.

18:24

Ranko Stojić u studiju Arene: Mnogo bi bilo da sam kao igrač Dinama gledao Zvezdu 1984. protiv Benfike

Ranko Stojić, ekskluzivni analitičar TV Arena sport, je u Studiju Arene otkrio zašto nije gledao meč između Crvene zvezde i Benfike 1984. godine.

"Prvo, te 1984. godine sam prešao iz Partizana u Dinamo iz Zagreba. A, onda je zbog intervjua u reviji "Tempo", gde sam rekao da cela naša porodica navija za Zvezdu, bilo dosta bure. Naravno, dok sam branio u Partizanu, uvek sam bio prilično inspirisan u mečevima protiv Zvezde. Mnogo bi bilo da sam posle svega toga kao navijač Dinama došao u Beograd da gledam Zvezdu", uz osmeh je govorio Stojić.

18:07

Ivan Dudić u Studiju Arene: Zvezda može da ugrozi Benfiku iz tranzicije

"Zvezda je brža nego što je bila prošle sezone. Zvezda kroz tranziciju i dubinskim pasovima kroz odbranu može da ugrozi Benfiku. Obojica turskih igrača Kokču i Akturkoglu ne igraju kako mogu. Šansa je i puna Marakana", rekao je Ivan Dudić u studiju Arene na stadionu "Rajko Mitić".

18:04

Igrači Benfike izašli na zagrevanje

Igrači Benfike izašli su na zagrevanje uz salve zvižduka navijača crveno-belih. Tribine stadiona "Rajko Mitić" se polako puni, do početka susreta očekuje se da sva mesta butu ispunjena.

17:53

Vladan Milojević za TV Arena sport: Da uživamo i ponosno nosimo grb Zvezde

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević govorio je sat pre početka meča za TV Arena sport. Ceo razgovor pročitajte OVDE,  a na kraju je rekao:

"Igramo protiv krema evropskog fudbala. Ovo takmičenje je najbolje takmičenje na svetu. A, opet, ne igraju ni budžeti, ni novac. Voleo bih da uživamo sa navijačima, da budemo dostojanstveni, da ponovono nosimo ovaj grb i predstavljamo našu zemlju. Naravno, da budemo i koncentrisani, disciplinovani"

17:50

Elšnik za TV Arena sport: Da budemo konkretniji nego prošle sezone

Timi Maks Elšnik je govorio za TV Arena sport pred početak meča:

"Imamo taj pozitivni naboj, osećamo da se diže atmosfera, puni se stadion i jedva čekam da počne. Čekali smo Ligu šampiona i sada smo tu. Mnogo znači domaći teren. Bio je klasičan primer protiv Bode Glimta jer smo kući i tamo igrali dve potpuno različite utakmice. Nadamo se da će tako biti i sa Benfikom, da budemo spremni da kaznimo greške protivnika i na kraju pobedimo". 

Benfika je veliki tim.

"Milslim da na ovom nivou nema loših protivnika. To su najveći igrači koji su igrali finala LŠ i SP. Moraš početi od sebe, da imaš samopouzdanje. 'Marakana' će biti na našoj strani, a na nama je da zabijemo golove i pobedimo. Želimo da krenemo pozitivno i ne vidim razlog da danas ne budemo na 100 odsto".

Zvezda se pratila i prošle sezone u elitnom takmičenju.

"Pratiili smo svi po Balkanu Crvenu zvezdu. Moji drugari su išli i na utakmice prošle sezone, a sada je došao na nas red i na taj meč sa Benfikom. Želimo da budemo konkretniji nego prošle sezone", ističe Elšnik.

 

17:41

Nema Milana Rodića i Aleksandra Kataija ni na klupi

Pomenuo je trener Zvezde Vladan Milojević da je imao problema pred ovaj duel, pa klupa nije puna. Nema ni u protokolu iskusnog Milana Rodića, koji ima 72 evropska meča iza sebe u crveno-belom dresu, kao ni Aleksandra Kataija, najboljeg strelca u Evropi ove generacije sa 16 golova.

Na klupi Zvezde su: M. Ilić, Guteša, Kanga, Šerif Ndjaje, Dalsio, Leković, Milson, Luka Ilić, Drkušić, Radonjić, Prucev.

17:30

Multiprenos UEFA Lige šampiona od 21.00 na TV Arena sport 1X2

I trećeg dana prvog kola UEFA Lige šampiona multiprenos ćete moći da pratite od 21.00 čas na našem kanalu TV Arena sport 1X2.

17:28

Dogodio se Rajko Janjanin 1984. godine

Crvena zvezda i Benfika odigrali su do sada samo dva meča u Kupu šampiona 1984. godine. U Beogradu je srpski klub slavio 3:2 i to posle preokreta. Vodili su "orlovi" 2:0, a onda je u nastavku u igru ušao Rajko Janjanin i het-trikom doneo trijumf 3:2. U revanšu je bilo 2:0 za Benfiku.

Ostavite komentar