UEFA Liga šampiona

Blamaža protiv Bajerna mu došla glave: Jakirović više nije trener Dinama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2024 11:54
Sergej Jakirović iz vremena dok je bio trener Dinamo Zagreba Profimedia
Sergej Jakirović iz vremena dok je bio trener Dinamo Zagreba

Verovatnio da nijedna druga odluka nije ni bila moguća i samo je bilo pitanje vremena kada će ona biti donešena!

Nakon što je Dinamo iz Zagreba pretrpeo pravo poniženje u prvom kolu Lige šampiona od Bajerna, čelnici zagrebačkog kluba su odlučili da uruče otkaz treneru Sergeju Jakiroviću.

Klub iz glavnog grada Hrvatske je izdao saopštenje u kojem je istakao da je saradnja sporazumno prekinuta i apelovao na medije i javnost da ne budu previše strogi prema Jakiroviću.

"Dinamo ovim putem želi da obavestiti javnost da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa dosadašnjim trenerom Sergejom Jakirovićem. Tim će kratkoročno, do odluke o novom treneru,voditi dosadašnji član stručnog štaba, Sandro Perković. Dosadašnjem treneru se zahvaljujemo na svemu što je dao klubu i želimo mu mnogo sreće i uspeha u nastavku karijere“, stoji u saopštenju Dinama.

Izjavu povodom Jakirovićeva odlaska dao je i predsednik Dinama, Velimir Zajec koji je naglasio da klub mora u kratkom vremenskom roku da pronađe najbolje rešenje. 

"Pre svega želim da se zahvalim Sergeju Jakiroviću na svim rezultatima koje je postigao sa našim klubom. Imali smo sjajnu saradnju, na mene je ostavio utisak kvalitetne osobe i želim mu mnogo sreće u daljoj karijeri. Najvažnije je u ovakvim situacijama da ostanemo ljudi, te da interes Dinama stavimo na prvo mesto. Na svima nama je sada da donesemo kvalitetnu odluku o novom treneru u ovom nezgodnom trenutku po Dinamo i da se vratimo na pobedničke staze", istakoe je Zajec