UEFA Liga šampiona

Spektakl na "Marakani": Zvezda protiv Benfike započinje četvrto učešće u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2024 08:04
Slavlje fudbalera Crvene zvezde MN Press
Slavlje fudbalera Crvene zvezde

Ovaj dan su navijači u Srbiji čekali nekoliko godina. Liga šampiona se ponovo vraća u Beograd. Na stadion "Rajko Mitić". I to u novom, potpuno izmenjenom formatu.

Prvi tim koji će u takvom izdanju najkvalitetnijeg klupskog fudbalskog takmičenja na svetu doći u prestonicu Srbije je portugalska Benfika koja će od 18.45 časova (TV Arena 1 Premium) biti gost Crvene zvezde.

"Svi se polakao navikavamo na ovaj novi format Lige šampiona i drago nam je što će Zvezda biti deo ovog takmičenja. Dolazi nam u goste Benfika o kojoj ne treba trošiti reči, ali mi smo fokusirani na sebe. Ne želim da pričam o tome ko je favorit, a ko nije, jer to nije priča za svlačionicu nego za medije. Mi znamo šta nam je cilj, imaćamo uz sebe armiju navijača i želimo da se prikažemo u lepom svetlu", rekao je na konferenciji za medije trener srpskog šampiona. Vladan Milojević.

Rajko Janjanin specijalan gost

Specijalan gost na večerašnjem susretu 1. kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Benfike biće nekadašnji prvotimac crveno-belih Rajko Janjanin. za one mlađe navijače, u pitanju je fudbaler koji je na današnji dan davne 1984. godine u prvom meču prvog kola tadašnjeg Kupa šampiona, protiv istog rivala, bio junak pobede crveno-belih.

Srpski šampion je u tom susretu gubio 0:2, a onda je Janjanin u drugom poluvremenu postigao tri gola i tim iz Ljutice Bogdana je ostvario važnu pobedu.

Šef stručnog štaba crveno-belih je još naglasio da ima određenih problema oko sastavljanja tima, a poslednje impresije pred početak novog poglavlja Crvena zvezde u Ligi šampiona daće u ekskluzivnoj izjavi za TV Arena sport neposredno pred početak susreta.

Trener Benfike, Bruno Laž je, s druge strane, istakao da veruje da su on i njegovi saradnici dobro prostudirali igru Crvene zvezde i veruje da će njegovi igrači ostvariti pozitivan rezultat.

"Mislim da smo uradili dobar posao i da znamo šta nas čeka na večerašnjem susretu. Takođe, znam da ćemo imati i podršku naših navijača i trudićemo se da ih obradujem", rekao je trener Benfike dan uoči utakmice.

Utakmica na stadionu Crvene zede počinje u 18.45 časova, a od 17.30 sati na programu TV Arena 1 Premium je specijalna studijska emisija posvećana ovom susretu u kojoj će sagovornici biti Ranko Stojić i Ivan Dudić.