UEFA Liga šampiona

Recept Simeonea za Ligu šampiona: Pobeda, pobeda i samo pobeda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2024 22:40
Dijego Simeone mora da modifikuje igru Atletika Guliver/AP Photo/Paul White
Dijego Simeone mora da modifikuje igru Atletika

Dijego "Čolo" Simeone poznat je kao stgrastveni trener, borac i pre svega dobar taktičar. Njegov Atletiko Madirid je više od deceniju uvek igrao UEFA ligu šampiona "vrele krvi a hladne glave", više taktički, disciplinovano nego ofanzivno, ali pred sutrašnji start protiv Lajpciga (21.00, TV Arena 3 Premium) Čolo "zanemaruje taktiku".

"Pozitivno gledam na promene formata. Jednostavno, morate da pobeđujete, nije važno protiv koga igrate. Videli smo kako su krenuli najjači klubovi i to svima nama govori samo jedno - pobeđujte", rekao je Simeone.

Novi format doneo je i više zabave, kaže Argentinac.

"Gledao sam duel Liverpula i Milana, bio je zabavan meč. Navijači će svakako gledati zabavniju i interesantnije takmičenje, pobeda vam donosi mnogo, remi malo, pa ćemo i mi morati da se takmičimo, igramo na pobedu protiv biolo kog rivala i na bilo kom terenu. Znam da možemo svakome da stvorimo poteškoće".

 

 

Hvalio je Lajpcig, kao tim koji može da igra na više načina.

"Gledao sam ih u dva izdanja. Protiv Bajera su bili u niskom bloku i igrali na kontru, protiv Union BErlina su napadali ceo meč, sa jakim presingom i brzim igračima. Videćemo kako će igrati protiv nas, ali za Atletiko i naše navijače uvek je veliko zadovoljstvo igranje u Ligi šampiona. Verujem da će nam navijači doneti dobru energiju, a mi ćemo pokušati da im uzvratimo igrom i rezultatom", kaže Simeone.

Kupio je letos Simeone dvojicu klasnih napadača Aleksandera Serlota i Hulijana Alvareza, jasna naznaka da će i Atletiko možda promeniti ćud, ali ne i neke postulate. Ipak se Čolo drži onih stihova Neleta Karajlića "Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završiće u nižerazrednom Vratniku"...