UEFA Liga šampiona

Iz Hajduka u PSV: Perišić će igrati Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2024 16:30
Ivan Perišić će ostati upamćen kao igrač Intera Profimedia
Ivan Perišić će ostati upamćen kao igrač Intera

Hrvatski fudbaler Ivan Perišić potpisao je ugovor sa PSV Ajndhovenom do juna 2025. godine, saopštio je danas holandski klub. Perišić (35) je pre nekoliko nedelja raskinuo ugovor sa Hajdukom iz Splita.

On je pored Hajduka igrao za Totenhem, Bajern, Inter, Volfsburg, Borusiju Dortmund, Klub Briž, Rozelar i Sošo.

"Otako sam postao slobodan igrač, čekao sam na ovakvu opciju u vidu kluba i okruženja u kome se osećam prijatno i gde mogu da osvajam pehare. Pitao sam svog bivšeg saigrača Denzela Damfrisa za savet i posle razgovora sa njim sam se uverio da je PSV pravi korak. Jedva čekam da počnem, dam sve od sebe i osvajam trofeje", rekao je Perišić posle potpisa ugovora do kraja sezone.

 

 

Za trenera Petera Boša nije bilo dileme.

"Kad imate toliko iskustva, jasno je da ste sjajan igrač. Odlaskom Irvinga Losana ostalo je upražnjeno mesto na krilu, a Perišić može da igra na više različitih mesta u ofanzivi, pa smo sa Ivanom ubili nekoliko muva jednim udarcem", konstatovao je Ernest Stjuart, direktor kluba sa Filips arene.

Perišić je pre Hajduka bio pod ugovorom sa Totenhemom, pratile su ga povrede, ali i dalje u njegovim nogama ima znanja. Da li baš za nivo Lige šampiona, znaćemo uskoro, ali Holanđani svakako smatraju da i dalje "gori vatra". Između ostalog i 21. januara, u pretposlednjem kolu ligaške faze, kad PSV bude gost Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić".