UEFA Liga šampiona

Sergej Jakirović, trener Dinama iz Zagreba, posle bolnog poraza: Bajern je svet za sebe!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2024 09:00
Sergej Jakirović, trener Dinama Profimedia
Sergej Jakirović, trener Dinama

Pravi debakl doživeo je Dinamo iz Zagreba u prvoj utakmici novog formata Lige šampiona. Ekipa Bajerna iz Minhena slavila je na domaćem terenu sa čak 9:2, a trener Sergej Jakirović se izvinio navijačima posle debakla.

 

 

Mediji u Hrvtskoj gotovo u svakom naslovu imaju reč "sramota" i "katastrofa", a čini se i da su igrači kluba iz Zagreba svesni šta ih čeka ovih dana.  

"Bajern je svet za sebe. Drago mi je zbog reakcije igrača posle prvih 45 minuta. Onda smo počeli da jurimo i grešimo. Svaki napad su nas kažnjavali. Ovo je previsok nivo za nas i pouka da moramo više da radimo", rekao je Sergej Jakirović, trener Dinama iz Zagreba. 

 

 

Objasnio je šef struke "modrih" da je pokušao da motiviše igrače u poluvremenu, ali da to nije bilo dovoljno.

"Na poluvremenu sam rekao igračima da pokušamo da igramo, da im se suprotstavimo. Rekao sam da se postavimo kao da je 0:0. Kod 3:2 smo imali smo šansu Pjace. Nažalost, pokazalo se da je do kraja svaki napad Bajerna bila šansa za gol. Jako je teško tako igrati. Ovo nam mora biti pouka, treba sticati iskustvo, ali moramo da igramo brže. Bajern je nemilosrdan. Da su mogli postići 20 golova, postigli bi. U ovom trenutku to je prevelika razlika u odnosu na nas. Baturina je u drugom poluvremenu pokazao više nego u prvom dijelu. Svi igraći će dobiti šansu, a neki već sad u Koprivnici".

 

 

U sledećem kolu Lige šampiona Dinamo će pokušati da popravi utisak protiv Monaka na domaćem terenu. Ipak, navijači traže pre toga i smenu trenera Jakirovića.

"To nije pitanje za mene. Ja sam stvarno prošao sito i rešeto, svestan sam nekih stvari, neka udare slobodno po meni, ali radim posao najbolje što mogu. Kad vidim da me ekipa ne prati, sam ću to rešiti. Ali takav utisak nemam", zaključio je Jakirović.