UEFA Liga šampiona

Karlo Anćeloti pred Štutgart: Biće zabavno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.09.2024 18:35
Karlo Anćeloti Tanjug/AP Photo/Dave Shopland
Karlo Anćeloti

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti govorio je za medije pred duel španskog giganta i Štutgarta u okviru prvog kola Lige šampiona.

Madriđani bez sumnje u novu sezonu elitnog evropskog takmičenja ulaze sa najvećim ambicijama, čak šta više pred pred njima je težak zadatak da odbrane "ušati pehar", a u tome bi trebalo da im pomogne i letošnje pojačanje, Kilijan Mbape.

Njemu će društvo u napadu praviti i Vinisijus, o kome je Anćeloti prvo pričao na konferenciji, budući da se Brazilac na meču protiv Real Sosijedada ponovo sukobio sa publikom.

"Normlno je da stavi prst na usta s obzirom na sve što se dešavalo. To je reakcija na vrlo ružnu akciju koja se ponavlja već mnogo puta. Svaki put slušamo uvrede na njegov račun. Niko to ne može da istrpi, ne bih mogao ni ja. To što njemu rade svih ovih godina je prosto nepodnošljivo. Malo bi manje trebalo da se govori o njemu, koliko o tome šta se dešava na stadionima. Mislim da ovo njemu i rade zato što ga vide kao pretnju na sportskom nivou i pokušavaju da ga izbace iz ravnoteže".

Za meč protiv Štutgarta, Anćeloti bi na raspolaganju trebalo da ima i Džuda Belingema, Edera Militaa i Orelijana Čuamenija.

"Možda smo mogli da imamo dva boda više u prvenstvu, alit u smog de smo hteloi da budemo. Uzeli smo titulu prošle sezone, a kako su nam se igrači okupili 9. avgusta, mogli smo da predvidimo da ćemo imati problema. Da pripremite igrača potrebno vam je pet nedelja. To smo danas završili. Nama je sve ovo do sada predstavljalo pripremni period. I imamo još mnogo toga da popravimo".

Govorio je slavni stručnjak i o Štutgartu, ali i o novom formatu Lige šampiona.

"Sećam se prošle sezone, sjajan posao su napravili. Zato su ovde. Odličan tim, vrlo organizovan. Biće zabavno. Format se promenio, ali favoriti su uvek isti. Naravno da je i Real tu, mada nije jedini. Samo, nije baš da smo mi favoriti jer smo aktuelni šampioni. Ove sezone je sasvim nova, drugačija priča. A svakako se nadamo da ćemo opet igrati finale", zaključio je Italijan.