UEFA Liga šampiona

Vanji Vlahoviću novi ugovor i mesto među licenciranim igračima za LŠ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2024 18:00
Vanja Vlahović, fudbaler Atalante MN Press
Vanja Vlahović, fudbaler Atalante

Nekadašnja velika ofanzivna nada Partizana, Vanja Vlahović, nalazi se godinu i po dana u Atalanti, ali do sada je vreme provodio u mlađim kategorijama kluba iz Bergama. Sada bi to trebalo da se promeni.

Vesti iz Italije kažu da će ubuduće imati drugačiji tretman, obzirom na to da je dobio dve značajne stvari. Prva je izvesno produženje ugovora, pa bi obnovljena saradnja trebalo da traje do 2029. hodine.

Takođe, ohrabrujuće zvuči da je licenciran za Ligu šampiona, pa postoji izvesna šansa da u nekom trenutku oseti draž i značaj elitnog klupskog UEFA takmičenja. 

U juniorskoj konkurenciji Atalante dao je 25 golova i namestio tri pogotka na 38 mečeva. Bila je to preporuka da ga Atalanta prekomanduje u mladi tim, do 23 godine starosti, a onda je Vanja pokazao da je spreman za iskorak.

Potvrdio je to tako što je na 13 utakmica minule sezone dao pet golova, onda na početku ove dva u prvenstvu i jedan u kupu na samo četiri susreta, uz jednu asistenciju. Za preporuku srpskog špica stručnom štabu seniorske ekipe.