UEFA Liga šampiona

Real "njuška" oko Gvardiolinog blaga: Perez hoće Rodrija u Madridu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 16:25
Rodri je sa Mančester sitijem osvojio prvu Ligu šampiona u klupskoj istoriji Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Rodri je sa Mančester sitijem osvojio prvu Ligu šampiona u klupskoj istoriji

Fudbalski klub Real Madrid zainteresovan je za igrača Mančester sitija i reprezentativca Španije Rodrija, prenosi španski sportski list As.

Rodri (28) je član Mančester sitija od 2019. godine, a ima ugovor sa engleskim klubom do 30. juna 2027. godine. On je pre Sitija igrao za Atletiko Madrid i Viljareal. Rodri je sa engleskim klubom osvojio 11 trofeja.

Najviše treba istaći četiri Premijer lige koje je sa "građanima" osvoji zaredom od 2021. do 2024. godine. Takođe je bio član generacije koja se okitila istorijskim odličijem evropskog prvaka, osvojivši Ligu šampiona u sezoni 2022/23.

 

 

Sa reprezentacijom Španije se ovog leta domogao zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a takođe je ranije osvojio i Ligu nacija. 

Španski mediji navode da Rodri vredi oko 130 miliona evra i da je prva želja čelnika madridskog kluba za sezonu 2025/2026. Svakako da bi dodak Gvardiolinog čoveka od poverenja u ekipu bio veliki plus za nastavak dominacije "los Blankosa" Starim kontinentom. 

As ističe da skauti Reala smatraju da bi španski reprezentativac bio idealna zamena za Tonija Krosa, koji je završio igračku karijeru, nakon što je sa Real Madridom još jedanput osvojio Ligu šampiona, ukupno šesti "ušati" trofej u njegovoj karijeri.