UEFA Liga šampiona

Crvena zvezda vratila Srbiju u Top 20 na UEFA rang listi: Eho ulaska u Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2024 10:44
Fudbaleri Crvene zvezde, proslavljaju ulazak u Ligu šampiona, od koje koristi ima i ceo naš fudbal MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde, proslavljaju ulazak u Ligu šampiona, od koje koristi ima i ceo naš fudbal

Fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde doneli su mnogostruke sebi, klubu i navijačima crveno-belih pobedom nad Bode Glimtom u revanšu plej-ofa kvalifikacija i ponovnim plasmanom u Ligu šampiona, ali od tih 90 minuta sa srećnim krajem profitiraće i ceo srpski klupski fudbal. 

Vladan Milojević i njegovi izabranici već su uzdigli Srbiju do Top 20 na UEFA rang listi. Vrativši je na 20. mesto, što je uzlet za jednu poziciju u odnosu na prethodni presek stanja, na osnovu ligaških koefcijenata.

 

 

Naši predstavnici su se prošle sezone i ovog leta nagubili utakmica u kvalifikacijama za tri takmičenja pod krvom Evropske fudbalske feeracije i u istim, da bi najtrofejniji srpski klub ovog avgusta popravio stvar. I ima šansu da učini još više, eventualnim pozitivnim ishodima u prvoj fazi glavnog dela LŠ, protiv rivala s večerašnjeg žreba (18.00, TV Arena 1 Premium). 

 

 

Uz Srbiju je napredovala i Slovačka, čiji je Slovan iz Bratislave izborio plasman u Ligu šampiona. Dok je UKtrajina otišla u rikvers, uprkos ulasku Šahtjora u elitno društvo.

U padu su i Grčka, Danska, Izrael, Poljska... pa, nije isključeno da ih prešišamo dogledno vreme. Ukoliko Crvena zvezda, ali i TSC u Ligi Evrope ili Ligi konferencije budu pravili dobre stvari za lično i opšte dobro.