UEFA Liga šampiona

Žreb za Ligu šampiona na TV Arena sport: Crvena zvezda u društvu Reala, Mančester sitija, PSŽ-a...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2024 08:00
Fudbaleri Crvene zvezde, posle plasmana u Ligu šampiona čekaju rivale u elitnom takmičenju MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde, posle plasmana u Ligu šampiona čekaju rivale u elitnom takmičenju

Što je do njih, fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde uradili su u sinoćnjem revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, zgromivši Bode Glimt na svom krcatom stadionu "Rajko Mitić", pa sada mogu da se zavale u fotelje i u direktnom prenosu žrebanja na TV Arena 1 Premium, od 18 časova, saznaju s kim će da biju bitke za proleće u elitnom takmičenju

Prvi put su u kombinaciji 36 tima, raspoređenih u četiri šešira i rangiranih po UEFA koeficijentu. Svaka ekipa će biti izvučena protiv dva protivnika iz šešira, pri čemu će jedan meč igrati kod kuće, a drugi u gostima, s unapred zadatim ograničenjem da u ligaškoj fazi ne mogu da se sastaju ekipe iz iste zemlje, a mogu biti izvučeni protiv najviše dva kluba iz jedne države.

Žreb će biti malo starinski - ručan, a malo više kompjuterski, kako bi ceo događaj u Monte Karlu i neizvesnost kraće trajali. Svih 36 klubova će biti izvučeno korišćenjem loptica, a onda će za svaki automatizovani softver nasumično izvući osam protivnika iz četiri šešira. Oni će biti otkriveni na video-bimu u sali za žreb i na TV ekranima.

 

Softver će takođe odlučiti koje utakmice će za klubove biti kod kuće, a koje u gostima, s tim da će taj precizan raspored biti poznat tek 31. avgusta. Žreb će početi prvim šeširom, dodeljivanjem osam protivnika za svih devet ekipa. Nastaviće se u opadajućem redosledu, dok svim timovima ne bude raspoređeno osam rivala.

Mimo dosadašnje prakse, Crvena zvezda će dobiti i dva kluba iz trećeg šešira u kojem je smeštena, a tu se recimo nalazi i zagrebački Dinamo, s kojim je kroz jugoslovensku prošlost bila velike bitke i u Ljutice Bogdana 1 i na "Maksimiru",

Crveno-beli i njihovi navijači žele, međutim, još atraktivnije rivale, u čistom fudbalskom smislu, poput aktuelnog prvaka Evrope, madridskog Reala, ili recimo prethodnog osvajača LŠ - Mančester sitija. Odnosno, druge velikane iz pet najjačih liga Starog kontinenta. Jer, najveći izazovi su uvek najbolja inspiracija. 

Zna to i Novak Đoković, pa je najpoznatiji "delija" među teniserima, iz Njujorka, gde brani tron US Opena, čestitao na novom plasmanu u elitno takmičenje, poželeo što jače rivale i obećao da će doći makar na jednu utakmicu. 

Prvi šešir: Real Madrid (Španija), Mančester siti (Engleska), Bajern Minhen (Nemačka), PSŽ (Francuska), Liverpul (Engleska), Inter (Italija), Borusija Dortmund (Nemačka), Lajpcig (Nemačka), Barselona (Španija).

Drugi šešir: Bajer Leverkuzen (Nemačka), Atletiko Madrid (Španija), Atalanta (Italija), Juventus (Italija), Benfika (Portugal), Arsenal (Engleska), Klub Briž (Belgija), Šahtjor (Ukrajina), Milan (Italija).

Treći šešir: Fejenord (Holandija), Sporting (Portugal), PSV (Holandija), Salcburg (Austrija), Dinamo (Hrvatska), Lil (Francuska), Crvena zvezda (Srbija), Jang bojs (Švajcarska), Seltik (Škotska).

Četvrti šešir: Slovan (Slovačka), Monako (Francuska), Sparta (Češka), Aston Vila (Engleska), Bolonja (Italija), Đirona (Španija), Štutgart (Nemačka), Šturm (Austrija), Brest (Francuska).