UEFA Liga šampiona

Vladan Milojević i Liga šampiona... ima neka tajna veza: Tri od tri potcenjenog Aranđelovčanina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2024 08:30
Vladan Milojević, trener FK Crvena zvezda, treći put uveo crveno-bele u Ligu šampiona MN Press
Vladan Milojević, trener FK Crvena zvezda, treći put uveo crveno-bele u Ligu šampiona

Vladan Milojević nema harizmu i igrački "pedigre" Dejana Stankovića, daleko je od kultnog statusa počivše legende Siniše Mihajlovića, ne izaziva strahopoštovanje svojom pojavom kao jedan Barak Bahar... ali je MAHER za Ligu šampiona. Jer, samo on je uvodio Crvenu zvezdu u krem društvo kadgod je imao priliku za to, čak TRI PUTA. 

I nedugo pošto je premijerno seo na klupu najtrofejnijeg srpskog kluba, a uprava mu tokom prelaznog roka menjala sastav tima kao što hokejaški treneri rotiraju igrače na meču. I sezonu posle toga, mada je uvek teže reprizirati uspeh nego ga inicijalno napraviti, naročito ako dolaziš iz skromne fudbalske zemlje i lige. I sada, protiv Bode Glimta, tokom prelaznog roka s puno ulazno-izlaznih transfera, problema s povredama i raskoracima u pojedinačnoj formi, što je trebalo u hodu hendlovati.

Da, imao je i potrebnu dozu sreće, na nekim mečevima iz prošlosti više nego pameti skupa sa svojim izabranicima, ali i nju valja zaslužiti. Znanjem, radom, posvećenošću, verovanjem, skromnošću... Jer ni Fortuna neće svakoga da pogleda. 

"To je njihovo mišljenje, ja sam običan trener. Nisam ekspert. Ja sam trener, pa sam nešto pripremio...", rekao je Milojević na završnoj konferenciji za medije pred drugi susret sa Norvežanima, ove srede na krcatom "Rajku Mitiću", jasno dajući do znanja da ga dotiču česta, manja ili više otvorena i konstantna, osporavanja njegovog rada.

U toj meri da se "raspao" od sreće i zbačenog tereta s grbače posle još jedne izborene jeseni u najjačem UEFA takmičenju, pao na kolena i od radosti zaplakao nad travom "Marakane". A, onda dao sebi oduška pred "sedmom silom".  

"Slobodno napišite „Miloje, bunker“, „aranđelovački bunkeraš", prošli smo na sreću... Meni to ne smeta. Crvena zvezda i srpski fudbal prolaze kroz medijsko blato, nismo nijedan bod osvojili... Igramo u novom formatu Lige šampiona, čestitam igračima, navijačima, svim zvezdašima. Možda mi je ovaj prolaz i najdraži jer smo prošli na veliki hrišćanski praznik Veliku gospojinu", poručio je Milojević.

 

MN Press

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, slavi prolazak u Ligu šampiona

S debelim pokrićem, jer i kada bi izostao "umetnički utisak" tu su bili rezultati - 13 pobeda u 13 dvomeča. Pred bivšim trenerom Čukaričkog, kiparskih, saudijskih i grčkih ekipa, u raznim fazama kvalifikacija, padali su: Florijana, Irtiš, Sparta Prag, Krasnodar, Spartaks, Suduva, Spartak Trnava, Salcburg, još jednom Suduva, Helsinki, Kopenhagen, Jang bojs, Bode Glimt. Dovoljno za manju bistu ispred stadiona, jer je Crvenoj zvezdi doveo evropsko krem društvo u kuću i uneo desetine i desetine miliona evra u kasu.