UEFA Liga šampiona

Vladan Milojević: Uradili smo veliku stvar za Zvezdu, naš fudbal i Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2024 00:40
Trener Vladan Milojević je treći put uveo Zvezdu u Ligu šampiona MN Press
Trener Vladan Milojević je treći put uveo Zvezdu u Ligu šampiona

Vladan Milojević je treći put uveo Crvenu zvezdu u UEFA Ligu šampiona. Podvig broj tri čuvenog "Miloja" ili "Klark Kenta". Slomio se trener posle trijumfa, nije mogao da sakrije emocije, da bude odmeren. I zalužio je ovacije.

Navijača pre svih (a i novinara), jer Vladan Milojević je sreću zaslužio radom, posvećenošću i skromnošću.

"Lepo je po četvrti put igrati Ligu šampiona. Preponosan sam na igrače i stručni štab. Igrali smo protiv jedne fenomenalne ekipe i svi su mogli u to da se uvere", rekao je Milojević na prs konferenciji.

I nastavio da iznosi sve ono što mu je bilo na duši.

"Kad smo izvukli Bodo nije mi bilo svejedno. Ali, ovde, kakvi mi jesmo, napravljeno je da smo imali sreće u žrebu. To je nešto što nas prati. Nema lakih rivala danas. Od njih smo mnogo i naučili. Odigrali smo protiv njih kako smo i mogli tamo da nas dovedemo da u Beogradu pokušamo da prođemo. Ko god ih je napao tamo jako je nastradao. Posle tog rezultata, sprmali smo se dobro, da odigramo dobar meč".

Otkrio je i probleme sa kojima se suočavao u ovih dva meseca.

"Na nama je da damo maksimum i da budemo sami ispred sebe, a imamo igračkih problema. Bodo je 22. utakmicu odigrao u prvenstvu, u najboljem je piku i momentu. Oni ne ne mogu da igraju loše, a mi sa druge strane imamo mnogo ighrača koji su dolazili iz povreda, bili bez priprema. Imali smo problema sa Glazerom, Šerifom, Pumom, Milsonom. Svaka im čast. Oni nikad nisu igrali na ovakvom stepenu, pred ovoliko navijača i ovako značajni meč."

I nije mogao da izdrži zbog negativnih komentara posle prvog meča u Norveškoj.

"Napišite opet, 'Miloje bunker je još jednom prošao na sreću'. Meni to ne smeta. Drago mi je za verne navijače, za građane Srbije, uradili smo veliku stvar. I za srpski fudbal. Predstavljaćemo Srbiju u elitnom takmičenju. Čestitam svima, videli ste i po mojim emocijama na veliku Gospojinu. Razgovraao sam danas sa mojim Igumanom sa Hilandara. Prošli smo u Ligu šampiona na najveći hiršćanski praznik".

Ova pobeda će imati efekat za dalje.

"Mi imamo mnogo prostora za napredak. Sad je kraj prelaznog roka, biće dolazaka i odlazaka. Nadam se da će biti bolje, imaćemo reprezentativnu pauzu i nećemo opet imati igrače na okupu. I tokom leta je bilo slično. Imali smo danas jednog igrača koji je prošao pripreme. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal, za nas kao klub. Mi smo autsajderi, oni nahrabriji u Ligi šampiona. I želimo da uživamo tamo. Najlepše stvari su da igraš za svoju reprezentaciju i Ligu šampiona. Ja ću kao trener imati priliku da još učim. Biće zanimljivo, a na naama je da najbolje predstavljamo klub, grad, Srbiju."

O eventualnim pojačanjima nije mogao da odgovori.

"Nismo o tome pričali. Ja sam trener i koncentrisan sam na svoje igrače. Ali, prelazni rok je u jeku, možda će, a možda i neće biti dolazaka ili odlazaka."

O pojedincima nije želeo da priča, samo je objasnio situaciju Seola.

"Seol tri meseca nije trenirao sa ekipom. On je fenomenalan igrač koji može da igra na obe bekoveske strane. Veliki profesionalac, ali od njega očekujemo još mnogo više. Imao je hiruršku intervenciju na ramenu."
 
Emotivno je dočekao kraj meča, klekao je na kolena, suze su potekle. Pomislio je...

"Pomislio sam na klub. Mnogo smo osporavani, te da smo državni projekat. Da nam predsednik daje novac, država daje, da smo ljubimica itd. Ali, samo mi vadimo kestenje iz vatre. Uz dužno poštovanje prema Partizanu, ali Zvezda i naš večiti rival su nas i doveli da imamo pet klubova u Evropi. Imali smo tri kluba u grupnoj fazi. Liga šampiona je cilj koji smo želeli. Tolika je bila želja, a toliko su igrači patili. Stručni štab je fenomenalno radio, ja ne izlazim sa stadiona i ovo je satisfakcija. Zvezda je brend, mržnja vam je kao otrov, popijete i čekate da drugi umre. Kada gledate olimpijce, Novaka Đokovića, strelce, košarkaše one koji donose toliko radosti ovoj zemlji. Mi nismo na tom niovu, a opet ćemo predstavljati Srbiju. Kad napravite ovakav rezultat onda su to emocije. Ja mogu uvek da odem ili da ostanem dok god me klub želi. Igrati Ligu šampiona je nešto fantastično".

Vera ga nikad nije napuštala.

"Igra se na prolaz u dve utakmice. Ulog je prolaz i bitno je da prođeš. Fudbal je jedini sport gde povezujete rezultat sa dobrom igrom. Veterpolisti su zlato osvojili odbranom sa igračem manje. Bodo ima nenormalno ugrađen sistem. Na nama je bilo da im razmontiramo sistem. Danas smo hteli da pritiskamo zadnju liniju, da izađu iz zone konfora. A, videli ste da nismo mogli 90 minuta da dominiramo. Mi bismo voleli da stiskamo ceo meč, a kad dođu aždaje u Ligi šampiona onda će ići ono 'Miloje bunker'. Sam za sebe kažem ovo, a voleo bi da mi napišu da sam "defanzivni arađelovačlki bunkeraš".

Real u Baogradu je njegova želja u žrebu.

"Da dovedemo galaktikose u Beograd i samo hrabro. Znali smo koliko prolazak znači u svakom smislu. Klub živi od novca UEFA, a važna stvar je da ćemo imati i Omladinsku ligu šampiona koja je bitna za klub. Igraće ta naša supertalentovana deca priliku da se takmiče sa najboljima u Evropi. Nama je bila garantovana grupna faza Lige Evrope, ali smo imali cilj i na bilo je po Božiojoj volji na najveći hrišćanski praznik", završio je Milojević.