UEFA Liga šampiona

Šanse su pola, pola: Norveški selektor poredi mogućnosti Crvene zvezde i Bode Glimta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2024 14:06
Stale Solbaken, fudbalski selektor Norveške, ne vidi favorta u meču Crvene zvezde i Bode Glimta Guliver/AP Photo/Jose Breton
Stale Solbaken, fudbalski selektor Norveške, ne vidi favorta u meču Crvene zvezde i Bode Glimta

Nekadašnji trener Kopenhagena, a sada selektor Norveške, Stale Solbaken, dobro je upoznat i sa mogućnostima Crvene zvezde i Bode Glimta, pa je upitan za šanse predstavnika Srbije i Norveške u večerašnjem revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona (21.00, TV Arena 1 Premium).

I, za njegov pojam, nema favorita, odnosno obe ekipe imaju podjednake mogućnosti da se dokopaju UEFA klupske elite, iako tim iz njegove zemlje donosi gol prednosti sa svog terena (2:1). On sam donro pamti triler iz sezone 2019/2020, kada je Kopanhegen posle 1:1 na stadionu "Rajko Mitić" eliminisan od našeg prvaka u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. A Vladan Milojević s ekipom izbacio i Jang Bojs, te ušao u LŠ. 

"Mislim da su šanse 50:50. Bode Glimt može to da iznese. Ne znam koliko bi plasman u Ligu šampiona značio reprezentaciji, ali nekoliko igrača bi dobilo iskustvo igranja u ovom takmičenju. Sa druge strane, dobijate i Ligu šampiona u Norveškoj, a to je uvek lepo. Mislim da se norveški fudbal razvija fantastično, uz još bolje finanije (koje donosi učešće u Ligi šampiona, prim.aut) pruiža vam priliku da nadogradite tim i norveški fudbal", rekao je Solbaken, koji je u nacionalni tim pozvao Bodeov triling Berg - Bjerkan - Sjevold. 

Poslednji norveški tim koji je igrao u Ligi šampiona bio je Rozenborg u sezoni 2007/2008, tako da ne treba trošiti reči koliko bi tamošnjem klupskom fudbalu značilo da Bode uđe u elitu. Ipak, pita se i Crvena zvezda.