UEFA Liga šampiona

Neka Norvežani prođu kao Krasnodar! Crveno-beli prizivaju scenario iz 2017. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2024 08:25
Fudbaleri Crvene zvezde proslavljaju plasman u Ligu Evrope 2017. godine MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde proslavljaju plasman u Ligu Evrope 2017. godine

Mada u fudbalu nema istih utakmica jedna bi mogla da bude putokaz fudbalerima Crvene zvezde za večerašnji revanš plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Bode Glimta (21.00, TV Arena 1 Premium). Tog 24. avgusta tadašnja generacija crveno-belih jurila je zaostatak iz meča sa Krasnodarom na strani (3:2) i uspela je u naumu da svojim navijačima podari, deceniju čekan, povratak UEFA takmičenja! Em je slavila u svojoj kući (2:1), em joj se isplatio veći broj golova u gostima, u vreme kada su oni posebno vrednovani.

Taj meč, pred 50.000 ljudi, promenio je tok novije istorije najtrofejnijeg srpskog kluba. Zvezda je snažno i agresivno ušla u klinč, krenula je da napada u talasima i slama protivnika... A, publika je činila da igrači "lete" po terenu čak i kada se činilo da im pomalo ponestaje snage. 

Već u sedmom minutu duela Nemanja Radonjić je postigao sjajan gol iz poluvoleja. Lopta je odskočila od zemlju, prevarila gostujućeg golmana, pa se od prečku odbila u gol. Bacivši u trans "delije" i prebacujući psihološki pritisak na goste izdaleka, dodatno poremećene ludom atmosferom.  

 

 

U uvodnom delu drugog poluvremena, Kanga je sa više od 30 metara iskosa poslao fantastičan projektil u dalji ugao gola za uzlet čete ondašnjeg i sadašnjeg trenera Vladana Milojevića. Iako je Krasnodar smanjio minus, do kraja meča Zvezda je odigrala vrlo disciplinovano, odolevši pokušajima Rusa da se "vrate u život". 

Od tog trenutka kreće evropski preporod osvajača jedne evropske i svetske krune, jer je u međuvremenu Crvena zvezda bila akter tri Lige šampiona i četiri Lige Evrope, uz tri proleća dočekana na međunarodnoj sceni. I zato u Ljutice Bogdana 1 večeras prizivaju "novi Krasnodar", svesni da je sve moguće kada se nešto jako želi i žestoko zalegne za stvar.