UEFA Liga šampiona

Dan D za elitne ambicije Crvene zvezde: Bode Glimt na putu ka još jednoj Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2024 08:00
Fudbaleri Crvene zvezde i Bode Glimta, igraju revanš plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona Tanjug/Mats Torbergsen/NTB Scanpix via AP
Fudbaleri Crvene zvezde i Bode Glimta, igraju revanš plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona

Konačno je svanuo dan čekan još od kada je Crvena zvezda osvojila sedmu vezanu titulu fudbalaksog prvaka Srbije, a taj i neki drugi činioci je poštedeli kvalifikacija do plej-ofa, jer ove srede, protiv Bode Glimta, bira u kom UEFA takmičenju će se boriti za proleće na međunaronoj sceni! U jačoj, atraktivnijoj i isplativijoj Ligi šampiona ili već obezbeđenoj Ligi Evrope (21.00, TV Arena 1 Premium). Sa sitnim minusa iz meča u Norveškoj (2:1), ali kao Mont Everest velikom željom da pred punim stadionom "Rajko Mitić" proslavi još jedan ulazak u elitno društvo.

Imali su igrači i struka crveno-belih nedelju dana da dobro prouče, pre svega, manjkavosti u svojoj igri iz prethodnog duela, a onda i dodatno analiziraju slabe tačke u protivnikovom fudbalu. Odnosno, nađu dobitnu taktiku za dobro uigran, agresivan i brz tim sa severa kontinenta, bez iskustva u LŠ. 

 

 

"Očekuje nas 'drugo poluvreme', ali sada na našem stadionu. Utakmica koja ima veliki značaj, znamo šta je ulog. U prvoj je Bodo bio bolji, ali je odigrano samo prvoh 90 minuta. Oporavili smo se, igrači su se podigli kada je u pitanju fizička priprema. O Bodeu mogu da pričam u superlativima, ne očekuje nas lak posao. Na nama je da se što bolje spremimo, videćemo u kom će sastavu izaći. Igramo pred našim navijačima, biće pun stadion i uradićemo sve da uđemo u Ligu šampiona", jasno je Vladanu Milojeviću šta zvezdaška javnost očekuje od njega i momaka pod njegovom trenerskom komandom, kao što navijači crveno-beli pamte kako ih je Aranđelovčanin dva puta uvodio u LŠ. 

 

 

Mada trofejni stručnjak, s klupe bivšeg prvaka Evrope i svet, nije hteo da potvrdi ni demantuje povratak dugo povređenog Omrija Glazera među stative, sva je prilika da će sjajni Izraelac večeras navući rukavice i stati na gol liniju, a njegova pojava, znanje i "kilometraža" uliti dodatnu sigurnost Urošu Spajiću i ostatku zaadnje linije ekipe s dosta letnjih novajlija.

"Svi smo jedan tim i u službi smo tima. Bilo je teško posle prve utakmice, ali smo se dobro pripremili, sve analizirali i nadam se da ćemo videti bolju Zvezdu nego što je bilo tamo. Očekujemo dostra trke i tranzicije, oni su takva ekipa i moramo da ih odgovorimo ako želimo da ostvarimo dobar rezultat", poručio je Zvezdin štoper pred veliko biti ili ne biti za sadašnju generaciju i klub, jer su svi potezi sportskog sektora i kompletno poslovanje ostatka uprave poslednjih meseci za cilj imali plasman u grupnu fazu elitnog kupa.

UEFA Liga šampiona, revanši plej-ofa

utorak

(2:3) Galatasaraj - Jang Bojs 0:1 (0:0) - ukupno 2:4
/Virginijus 87/

(2:0) Salcburg - Dinamo Kijev 1:1 (1:1) - ukupno 3:1 
/Daghim 12 - Vanat 29/

(2:0) Sparta Prag - Malme 2:0 (0:0) - ukupno - 4:0
/Haraslin 80, Rahmani 87/ 

sreda

(0:3) Karabag Agdam - Dinamo Zagreb 18.45 (AS3)
(1:2) Crvena zvezda -Bode/Glimt 21.00 (AP1)
(1:2) Slavija Prag - Lil 21.00 (AS1)
(1:1) Slovan Bratislava - Midtjiland 21.00 (AS2)