UEFA Liga šampiona

Plej-of za LŠ: Birmančevićev promašen penal nije unazadio Spartu; Galata pala sa nulom; Dinamo nije mogao sa Salcburgom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2024 23:01
Veljko Birmančević na meču sa Malmeom Profimedia
Veljko Birmančević na meču sa Malmeom

Okončani su današnji dueli dvomeča u plej-ofu za Ligu šampiona, i ima dobrih vesti za srpske navijače, koje dođu kao uvertira za sutrašnji okršaj Crvene zvezde i Bode Glimta. Naime, Sparta iz Praga za koju nastupa naš Veljko Birmančević savladala je Malme sa 2:0 (0:0) i tako ukupnim rezultatom 4:0 u dvomeču prošla u najelitnije evropsko takmičenje posle 19 godina!

Veljko je na ovom meču odigrao svih 90 minuta, ali nije uspeo da iskoristi priliku za upisivanje u strelce iz prvog poluvremena. Naime, ukazala mu se šansa sa bele tačke u 19. minutu, ali je naš napadač prebacio loptu preko prečke.

 

 

Može se reći da je u pitanju bio meč penala, s obzirom da smo videli čak tri. Samo osam minuta posle Birmančevićevog, i fudbaler Malmea je nije uspeo da pogodi kazneni udarac. Sprečio ga je golman Sparte Peter-Vindahl Jensen. 

Tek je treća sreća donela gol sa penala na ovom meču, a strelac je bio Lukas Haraslin u 80. minutu. Tek 180 sekundi kasnije, pobedu je potvrdio Albion Rahmani i doneo Sparti priliku da nastupa u Ligi šampiona!

Na drugom današnjem meču, Jang Bojs je u gostima šokirao Galatasaraj pobedivši sa 1:0 (0:0) i tako sa ukupnih 4:2 obezbedio sebi prolaz. 

Malo ko je očekivao da će Švajcarci zadržati gol prednosti iz prve utakmice, ali su oni u 87. minutu pogotkom Alana Virginijusa uspeli na iznenađenje svih pobediti Galatu na njenom stadionu. Imali su Turci ofanzivu, Mauro Ikardi je samo nekoliko minuta pre odlučujućeg gola imao stopostotnu šansu da vrati duel u egal, ali je potpuno podbacio. 

Na kraju je golman domaćina, Fernando Muslera zbog prigovora zaradio crveni karton, čime je skoro potpuno onemogućio svom timu da u završnici dođe do iznenađenja. 

Poslednji meč između RB Salcburga i Dinamo Kijeva u Austriji završio sa nerešnim rezultatom 1:1 (ukupno 3:1), što je bilo dovoljno za "bikove" da se ponovo nađu među elitom. 

Vodeći gol za RB je postigao Adam Daghim (12), a nadu i izjednačenje Ukrajincima je vratio Vladislav Vanat (29). Na kraju se ispostavilo da će to biti i konačan rezultat, tako da će Partizanov dželat nastaviti kontinentalno takmičenje u Ligi Evrope. 

Sve plej-ofa za Ligu šampiona možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

UEFA Liga šampiona, revanši plej-ofa

Utorak

(2:3) Galatasaraj - Jang Bojs 0:1 (0:0) - ukupno 2:4
/Virginijus 87/

(2:0) Salcburg - Dinamo Kijev 1:1 (1:1) - ukupno 3:1 
/Daghim 12 - Vanat 29/

(2:0) Sparta Prag - Malme 2:0 (0:0) - ukupno - 4:0
/Haraslin 80, Rahmani 87/ 

Sreda

(0:3) Karabag Agdam - Dinamo Zagreb 18.45 (AS3)
(1:2) Crvena zvezda -Bode/Glimt 21.00 (AP1)
(1:2) Slavija Prag - Lil 21.00 (AS1)
(1:1) Slovan Bratislava - Midtjiland 21.00 (AS2)