UEFA Liga šampiona

Milojević pred Bodo Glimt: Mi smo Crvena zvezda, istorija nam ne dozvoljava da se plašimo

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

27.08.2024 15:25
Vladan Milojević MN Press
Vladan Milojević

Pred Crvenom zvezdom je teška, ali ne i nemoguća misija. Četa Vladana Milojevića vratila se iz Norveške sa golom zaostastka u odnosu na Bodo Glimt (2:1), ali će pred punim tribinama stadiona "Rajko Mitić" pokušati da izbori plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Milojević, trener koji u evropskim kvalifikacijama ima učinak od 12 pobeda iz isto toliko dvomeča, održao je konferenciju za novinare na kojoj je istakao da je na njemu i igračima crveno-belih da se što bolje pripreme i pokušaju da pred svojim navijačima naprave preokret.

"Očekuje nas 'drugo poluvreme', ali sada na našem stadionu. Utakmica koja ima veliki značaj, znamo šta je ulog. U prvoj je Bodo bio bolji, ali je odigrano samo prvoh 90 minuta. Oporavili smo se, igrači su se podigli kada je u pitanju fizička priprema. O Bodeu mogu da pričam u superlativima, ne očekuje nas lak posao. Na nama je da se što bolje spremimo, videćemo u kom će sastavu izaći. Igramo pred našim navijačima, biće pun stadion i uradićemo sve da uđemo u Ligu šampiona".

Milojević se osvrnuo i na igru Bodea i šta očekuje od Norvežana u revanšu.

"Ja sam najodogovrniji za sve u  vezi igre i rezultata. Igramo protiv jedne ekipe koja ima trenera od 2017. godine, imaju jedan sistem i samo menjaju igrače. To je nešto nezamislivo u modernom fudbalu. Sa druge strane, mi još nismo na maksimumu, naš koncept je drugačiji, imamo novih igrača koji se još uigravaju. Ne znam da li Bode može da igra drugačije od onoga iz Norveške, ali imaju vrline i mane, na nama je da iskoristimo te mane. Imamo plan i probaćemo sutra da ga sprovedemo u delo".

Zvezda je od početka sezone bez Omrija Glazera koji ima problema sa povredom, ali Milojević nije hteo da otkrije da li će sutra izraelski golman biti među stativama.

"Ostaviću tu odluku za sutra", kratak je bio trener crveno-belih.

Napomenuo je Milojević i da se Zvezda ne plaši neuspeha protiv Bodea.

"Mi smo Crvena zvezda, istorija nam ne dozvoljava da se plašimo. Teško je igrati ovde, očekivanja su velika od svih, na nama je da damo sve od sebe pa ćemo videti".

Norveški novinari su imali pitanje o navijačima i atmosferi.

"Šta reći još o atmosferi? Naši navijači su najbolji, uvek naprave sjajnu atmosferu. Ne bih trošio reči o tome. Nama je privilegija da imamo takve navijače".