UEFA Liga šampiona

Bodo Glimt danas stiže u Beograd

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2024 09:42
Fudbaleri Bodo Glimta sa prednošću dolaze na revanš TV Arena sport/ Screenshot
Fudbaleri Bodo Glimta sa prednošću dolaze na revanš

Fudbaleri Crvene zvezde u miru se pripremaju za revanš meč plej-ofa protiv Bodo Glimta (sreda, 21.00, TV Arena 1 Premium) gde će pokušati da nadoknade 1:2 i plasiraju se u UEFA ligu šampiona.

Koliko je važan meč za obe ekipe pokazuje i odluka norveškog kluba da u Beograd dođe već danas. Razlozi nisu samo drugačija podloga i dimenzije terena na stadionu "Rajko Mitić" već i temperatura. Dok je u Norveškoj jedva 15 stepeni, u Beogradu već mesec dana skala na termometru ne silazi ispod "plus 30", a za sredu je najavljena i vrela noć.

Kako prenose mediji, fudbaleri Bode Glimta će trenirati danas na svom stadionu, a zatim će preko Osla stići u Beograd da se što bolje aklimatizuju za veliki duel u sredu. Norveški šampion nikada nije igrao u grupnoj fazi formata UEFA Lige šampiona i vidi veliku priliku za to. Za vikend su deklasirali Sarpsbnorg 6:0, odmarali pojedine igrač i punili se samopouzdanjem.

Na drugoj strani, fudbaleri Crvene zvezde nisu igrali ovog vikenda, odložili su meč sa TSC-om kako bi se što bolje pripremili za sredu. Crveno-beli su pokazali u poslednjih 20 minuta meča da imaju kvalitetnije pojedince i da na svojoj travi, uz veliku podršku sa tribina mogu uz jedno odlično izdanje da četvrti put zaigraju u elitnom takmičenju.