UEFA Liga šampiona

Rival će se braniti pred punom "Marakanom": Dragan Mićić očekuje drugačiji duel Crvene zvezde i Bode Glimta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 15:55
Fudbaleri Crvene zvezde i Bode Glimta, u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona Profimedia
Fudbaleri Crvene zvezde i Bode Glimta, u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona

Crvena zvezda i Bode Glimt 28. avgusta igraju revanš plej-ofa kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona (21.00, TV Arena 1 Premium), a bivši napadač prvaka Srbije, Dragan Mićić, veruje da će crveno-beli nadoknaditi minus iz Norveške (2:1) i dočekati jesen u elitnom takmičenju.

U tom duhu se priseća i meča sa Helsinikijem iz 1997. godine, kada je njegova generacija crveno-belih takođe jurila rivala i uspešno završila posao. Ubeđen da je repriza i te kako realna.  

"Bila je to prava neizvesna utakmica na "Marakani", nakon poraza u Finskoj. Na gostujućem terenu su bili specifični uslovi i izgubili smo meč, ali u Beogradu pred našom publikom je bilo potpuno drugačije. Našli smo se u boljem položaju pred punom Marakanom, koja je davala vetar u leđa. Bili smo gotovo sigurni da ćemo uspeti da nadoknadimo rezultat i okrenemo utakmicu u našu korist. Navijači su napravili odličnu atmosferu na meču protiv Helsinkija. Bilo nam je mnogo lakše da pred zvezdašima i ispunjenom Marakanom prođemo dalje", istakao je Dragan Mićić u razgovoru za klupski sajt. 

 

MN Press

Bivši Zvezdin fudbaler Dragan Mićič

Veruje bivši as Crvene zvezde da će aktuelni prvotimci istog datuma kao i pre 27 godina napraviti ono što od trenera Vladana Milojevića i ekipe očekuju njihovi navijači, uprava kluba i oni sami. 

"Marakana će biti ključni faktor. Pred punim stadionom će ekipi Bode Glimta biti izuzetno nezgodno da igra u svom stilu. Neće imati posed, jednostavno svoju igru iz Norveške fudbaleri Bode Glimta neće moći da sprovedu na Marakani. Navijači će sigurno napraviti sjajan ambijent, a smatram da će rival biti u podređenom položaju i da će se braniti. Siguran sam da će Crvena zvezda proći u grupnu fazu Lige šampiona. Bode nije protivnik od koga treba da strepimo, ali sigurno ćemo biti obazrivi. Ne znam koliko su imali prilike da igraju takve utakmice pred punim stadionom, ali siguran sam da kada budu istrčali pred punu Marakanu da im neće biti lako", zaključio je Mićić.