UEFA Liga šampiona

S punom "Marakanom" možemo u Ligu šampiona: Dušan Savić bodri Crvenu zvezdu pred revanš s Bode Glimtom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 15:05
Dušan Savić, fudbalska legenda Crvene zvezde, vidi crveno-bele u Ligi šampiona MN Press
Dušan Savić, fudbalska legenda Crvene zvezde, vidi crveno-bele u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde primili su dva gola u Norveškoj, mada su mogli i duplo više, ali im jedan dati pogodak čuva nadu u rezultatski preokret u dvomeču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona s Bode Glimtom, to jest novu sezonu najtrofejnijeg srpskog kluba u takmičenju s najvećim evropskim alama i najvrednijim premijama. Dušan Savić ih dovatno bodri pred biti ili ne biti 90 minuta, a možda i više, na stadionu "Rajko Mitić", 28. avgusta (21.00, TV Arena 1 Premium). 

Legendarni igrač akuelnog prvaka Srbije zna koliko će u novom sudaru sa uigranim, brzim i napadački orjentisanim rivalom biti potrebna energija sa tribina, odnosno pomoć "12. igrača".

"Što bi rekao Miljan Miljanić "rezultat je aktivan". Nema više pravila gola u gostima, neće biti dovoljno da postignemo samo jedan, ali uveren sam da ako Marakana bude ispunjena do poslednjeg mesta i navijači pruže podršku kakvu samo oni mogu možemo zajedno da slavimo plasman naše Zvezde u Ligu šampiona", objasnio je Savić u razgovoru za klupski sajt. 

Što se njega tiče, nema sumnje da će "delije" znati da u dosluhu s klubom naprave potrebnu atmosferu. 

"Čuo sam i za akciju da svi na utakmicu dođu u dresovima, tako da će to biti pravi crveno-beli spektakl". 

Nekada nezadrživi golgeter sam je bio akter jednog od najvećih preokreta u istoriji kluba, kada je u sezoni 1978/79. Dinamo iz Berlina došao u Ljutice Bogdana 1 s velikom prednošću iz prvog susreta (5:2). 

"Svaki put kad se setim ove utakmice i dalje mi je neverovatno šta smo postigli. Nakon poraza u Nemačkoj, Dinamo je poveo u prvom poluvremenu, te su oni nakon prvih 45 minuta u Beogradu vodili ukupnim rezultatom 6:2. Ipak, nismo odustajali, verovali smo da bi nas dva brza gola vratila u igru. Na kraju smo postigli četiri i zasluženo prošli dalje, a ta utakmica nam je bila odskočna daska koja nas je vodila sve do finala sa Borusijom iz Menhengladbaha". 

Crveno-beli su tada zabeležili najveću posetu, a Savić se seća da su pojedini navijači otišli posle prvog poluvremena. 

"Druga su vremena u pitanju. Tada nas je posle teškog poraza u Berlinu na Marakani sačekalo više od 70 hiljada ljudi, što je bio prosek te sezone kada su u pitanju evropske utakmice. Znali su da su oni naša najveća snaga, što se na kraju pokazalo kao tačnim. Znam da je par ljudi otišlo sa zapada na poluvremenu, a jedan od navijača koji je napustio stadion i dan danas žali što nije prisustvovao istorijskom preokretu Crvene zvezde", prisetio se Savić kako su neki propustili da do kraja isprate tadašnji Zvezdin podvig.