UEFA Liga šampiona

Plej-of za Ligu šampiona: Terzić se povredio u Lublinu; Galata i Jang Bojs igrali triler

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 23:02
Aleksa Terzić u dresu RB Salcburga Profimedia
Aleksa Terzić u dresu RB Salcburga

Okončani su današnji susreti u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu šampiona i malo je reći da smo videli nekoliko pravih uzbuđenja. Ipak, ono što navijače u Srbiji najviše zanima je prilično loše. Naime, Aleksa Terzić, fudbaler "orlova" koga je Dragan Stojković nedavno pozvao u tim za predstojeće mečeve u Ligi nacija, povredio se u prvom poluvremenu okršaja njegovog RB Salcburga sa Dinamo Kijevom, koji su Austrijanci dobili sa 2:0 (1:0). I dalje se čekaju detalji o stanju našeg fudbalera. 

 

 

Takođe, još jedan Srbin je danas nastupao, a to je Veljko Birmančević, koji je odigrao svih 90 minuta na meču Sparte iz Praga, i njegovog bivšeg kluba Malmea. Česi su bili bolji na gostujućem terenu sa 2:0 (1:0) i nose vrlo solidnu zalihu u domovinu. 

Ubedljivo najzanimljiviji meč, gledali smo u Švajcarskoj, gde je Jang Bojs u neizvesnom meču bio bolji od Galatasaraja - 3:2 (2:0). Iako su momci u žutim dresovima vodili sa 2:0 na poluvremenu golovima Žoela Monteira u trećem, odnosno 45+4. minutu (a po subjektivnom doživljaju mogli su voditi sa pet razlike do kraja uvodnih 45 minuta) u nastavku nas je očekivala vrlo uzbudljiva utakmica. Mora se priznati da oba gola idu na dušu Fernanda Muslere, koji je loše reagovao kod oba primljena gola, i na kraju bio zamenjen zbog povrede. 

Po ulasku Mičija Bačuaija, u 66 minutu, pet sekundi nije prošlo od kada je Belgijanac smanjio zaostatak. Potom je potpuno anulirao vođstvo Švajcaraca šest minuta kasnije i bacio Jang Bojs u potpuni bedak. Očekivalo se da je to to od švajcarskog šampiona, da je potučen, smušen, i da će biti dobro ako sačuva egal pred revanš.

 

 

Međutim, drugačije planove su imali domaćini. Abdulkerim Bardakči je šest minuta pred kraj regularnog dela bio neoprezan, i u kaznenom prostoru rukom izblokirao šut, što je dovelo do penala za Bojse na jednoj strani, i crvenog kartona za Turke na drugoj. 

Filip Ugrinić, najbolji igrač na utakmici koji je svojim lucidnim kretnjama maltretirao odbranu Galate čitav meč, uzeo je loptu i krunisao svoju vanrednu partiju od jedne asistencije i odlučujućim golom u 86. minutu, postavivši tako konačnih 3:2 (0:2) za Švajcarce. 

U poslednjoj nepomenutoj utakmici, Midtjiland i Slovan su remizirali u Danskoj rezultatom 1:1 (0:0). 

UEFA Liga šampiona

Utorak

Bode/Glimt - Crvena zvezda 2:1 (0:0)
/Fjetuft 52, Mata 62 - Mimović 74/

Dinamo Zagreb - Karabag Agdam 3:0
/Pjaca 30, Kulenović 75, 80/ 

Lil - Slavija Prag 2:0 (0:0)
/Dejvid 52, Zegrova 77/

Sreda

Dinamo K. - Salcburg 0:2 (0:1)
/Droheles 29, Kjergard 49P/ 

Malme - Sparta Prag 0:2 (0:1)
/Larsen 30AG, Rineš 88/ 

Midtjiland - Slovan 1:1 (0:0)
/Čilufija 79 - Blekmen 59/

Jang Bojs - Galatasaraj 3:2 (2:0)
/Monteiro 3, 45+4, Ugrinović 86 - Bačuaij 66, 72/

Revanši 27/28. avgust