UEFA Liga šampiona

Plej-of za UEFA Ligu šampiona na TV Arena sport: Crvena zvezda preko prvaka Norveške traži put do elite

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.08.2024 09:40
Fudbleri Crvene zvezde pred novim izazovom Facebook/FK Crvena zvezda
Fudbleri Crvene zvezde pred novim izazovom

Još samo jedan korak deli crveno-bele od učešća u novom formatu takmičenja Lige šampiona. Poslednji i najteži korak zove se Bodo Glimt.

U kulturnoj prestonici Evrope 2024. Crvena zvezda večeras od 21.00 (Arena 1 Premium) traži put ka eliti. Pokušaće da učini to Vladan Milojević sa najboljim timom koji u ovom trenutu ima na rapoloaganju, a to znači bez golmana Omri Glazera, koji nije ni doputovao u Norvešku.

Pod upitnikom je i Puma Rodrigez. Novajlija je preskočio jednini trening na tlu Norveške, što je bio jasan znak da Milojević mora da traži drugo rešenje. 

 

 

I nije iskusni strateg došao bez istog, jer se Liga šampiona ne napada bez plana B. Tradicija, nije na strani Crvene zvezde, kada su u pitanju mečevi plej-ofa. Još uvek se čeka na pobedu kluba iz Ljutice Bogdana. Dvostruki remiji viđeni su u duelima sa Salcburgom i Jang Bojsom, a nije ni Dejan Stanković uspeo da slavi protiv Makabija iz Haife. 

Nije treća, ali sedma mi mogla da bude sreća za crveno-bele, a onda da se u osmom meču plej-ofa na najvećem srpskom stadionu samo potvrdi ono što u Ljutice Bogdana sanjaju - Ligu šampiona u novom formatu. 

Ne plaši se Milojević loše tradicije u plej-ofu, spremio je tim i za kvalitetnog protivnika, veštačku podlogu, teške vremenske uslove. 

Pričao je o tome i dan pre meča sa prvakom Norveške. 

"Očekujemo "brzu" utakmicu, veštačka trava, ne znam hoće li biti kiše. Nisi to nama uobičajeni uslovi, igrali smo u Pančevu na veštačkom terenu, ali potpuno su različite. Bodo igra hitro, kratkim pasovima i moraćemo što pre da se adaptarimo na teren", istakao je Milojević.

Osvrnuo se potom Milojević i na šanse crveno-belih protiv Norvežana. 

"Šanse su sigurno 50:50, ali neka Bode bude blagi favorit".

Zna iskusni strateg i šta je prednost Bodea. 

"Imaju kontinuitet, u sred su sezone, igraju na domaćem terenu, ali imamo i mi svoje cjljeve i želimo da dovedemo klub tamo gde mu je mesto", poručio je Milojević.

Crvena zvezda bi večeras trebalo da izađe u sledećem sastavu: M. Ilić, Seol, Điga, Spajić, Rodić, Hvang, Elšnik, Puma, Ivanić, Olajinka – Duarte.

Revanš se igra 28. avgusta na "Marakani".

Kvalifikacije za Ligu šampiona plej-of 

Utorak

Bode/Glimt - Crvena zvezda 21.00

Dinamo Zagreb - Karabag Agdam 21.00

Lil - Slavija Prag 21,00