UEFA Liga šampiona

Bode u blagoj prednosti, ali teren sve pokaže: Vladan Milojević očekuje rovovsku i brzu utakmicu u Norveškoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 20:10
Vladan Milojević trener FK Crvena zvezda, očekuje težak dvomeć sa Bode Glimtom MN Press
Vladan Milojević trener FK Crvena zvezda, očekuje težak dvomeć sa Bode Glimtom

Fudbaleri Crvene zvezde sutra u Norveškoj biju prvu bitku za novu sezonu u Ligi šampiona (21.00, TVArena 1 Premium), a trener Vladan Milojević posle večerašnjeg treninga objasnio je kako on vidi dvomeč sa Bode Glimtom.

Mnogi su stava da je prvak Srbije veliki favorit, sa svojom klupskom veličinom, dostignućima u elitnom takmičemju, skupljim igračkim kadrom... Sam strateg crveno-belih ima nešto umereniji stav, šta više odbija tezu po kojoj je Zvezda otišla na sever Evrope samo da bi napravila što veću rezultatsku zalihu za revanš. 

"Nezahvalno je pričati da li ćemo pobediti Bodo. Moj tim će uvek imati respekt prema protivniku. Prva utakmica je u Bodeu, razmišljamo samo o toj prvoj utakmici. Koliko nam protivnik bude dozvolio da igramo tako ćemo se postaviti... Oni imaju svoje razloge mi svoje, oni imaju već dvadesetak utakmica u prvenstvu, mi na početku sezone, ali jesu u blagoj prednosti. Teren će sve pokazati", smatra Milojević.

 

 

Tvorci kladioničarskih kvota, pak, daju našem timu manje šanse za prolazak u neku od grupa najjačeg UEFA kupa. 

"Ne igram kladionicu, treba da izađemo i damo sve od sebe i rezultat će doći. Ponosan sam na moje igrače koji daju sve na treningu. Klub smo sa puno emocija i puno strasti, uvek ćemo se boriti za naš klub . Pričali sa igračima. Imamo mnogo novih igrača, filozofoija nas i Bodea dijametralno suprotna, oni mogu da vrate najbolje igrače, mi ne možemo. Nekoliko godina isti trener, isti sistem. oni su napravili sebi vreme, mi to nemamo, moramo da radimo u hodu. Meni se to sviđa, ne znam kako bih funkcinisao u drugačijem sistemu", rezonuje čovek koji je već uvodio Zvezdu u LŠ.

Ivanić i ekipa su sa beogradske vreline otišli na mnogo nižu temperaturu, ali moraju se preko noći prilagoditi. 

"Očekujemo brzu utakmicu. Mislim da se dosta vremena pričalo o podlozi. Biće veštačka trava. Ta podloga koja je dobra u Pančrvu nije ista kao i ovde. Sama podloga će nam davati brzimu u protou lopte. Oni igraju brzo sa kratkim pasovima, gaje brz stil igre, moramo što pre da se adaptiramo na njihov stil igre", predviđa Milojević, čiji je kolega s klupe Bodea šanse podelio na pola, pola. 

 

 

Milojević je na kraju još jednom predočio protivnikove i adute svoje ekipe, verujući da za svaki "otrov" postoji lek.  

"Mislim da Bode ekipa koja dugo godina igra u jedniom sistemu. što ih je i pozicioniralo na mapi Evrope. Organizovani, disciplnovani, imaju svoj stil igre i kod kuće i na strani Biće agresivni, ali ćemo i mi odgovoriti sa našom agresijom. Biće rovovska bitka. Svaka utakmica nam je na život i smrt, spremali smo se celog leta za to. Ovo je ekipa koja igra pritiv rivala koji je u ful ritmu, mođe da otvori šmpanjac u domaćem prvenstvu. Nepoznaca Bodea mi je i nepoznaca isto našeg ti,ma, reprezentativci,, došao i Drkušić pre dva tri dana...", zaključio je MIojević, koji iz predostrožnosti nije poveo rovitog prvog golmana Omrija Glazera.