UEFA Liga šampiona

Skup veoma dobrih individualaca, ali imam dobar osećaj: Kjetil Knutsen ceni Crvenu zvezdu, ali veruje u svoj Bode Glimt

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 17:00
Kjetil Knutsen, trener Bode Glimta, optimista pre dvomeč sa Crvenom zvezdom Guliver/AP Photo/Patrick Post
Kjetil Knutsen, trener Bode Glimta, optimista pre dvomeč sa Crvenom zvezdom

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su danas u Norvešku, gde će sutra igrati prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona (21.00, TV Arena 1 Premium), a trener njihovog rivala, Bode Glimta, veruje da su šanse za ulazak u grupnu fazu elitnog UEFA takmičenje potpuno izjednačene.

Kjetil Knutsen, dakle, ne želi da favorizuje svoj tim, bez obzira što se igra na njemu poznatijoj veštačkoj podlozi, ali ni bivšeg prvaka Evrope i sveta iz Beograda, s par učešća u LŠ poslednjih godina.

"Šanse su 50:50. Bitno nam je da odigramo u skladu sa našom kulturom. Utakmica nam dolazi u dobrom trenutku i imam dobar osećaj", oprezan je ali i optimista strateg domaćeg sastava pred sutrašnjih 90 minuta.

 

 

Na završnoj konferenciji za medije o gostima je govorio s velikim poštovanjem, ali bez targetiranja najopasnijih pojedinaca. 

"Crvena zvezda je skup veoma dobrih individualaca, imaju međunarodno iskustvo. Mnogo je reprezentativaca, ofanzivnih fudbalera. Ne želim da navodim jednu ili dvojicu, znam da ćemo da sretnemo mnogo kvalitetnih rivala. Mi smo dobro pripremljeni za to", tvrdi iskusni stručnak. 

Knutsenu je poznat podatak da Crvena zvezda vedri i oblači srpskim fudbalom. Poslednjih sedam sezona, posebno. 

"Zvezda je dominantna ekipa u domaćim okvirima, naučena je da pobeđuje. Ima, međutim, i nedostatke. Ne igra veliku ulogu što ne gube u prvenstvu. Poznajemo dosta dobro njihov tim, prilagođavaju se protivnicima. Optimisti smo", ponavlja kolega Vladana Milojevića. 

Svestan je Knutsen da će revanš na stadionu "Rajko Mitić" biti potpuno drugačiji. Pre svega, zbog atmosfere na tribinama.

"Uvek je bolje igrati pred 50.000 ljudi, ali sam veoma ponosa da smo domaćini na Aspmiri. Imamo 8.000 navijača i veoma se radujemo njihovom dolasku. Srećni smo i što ćemo gostovati na istorijskom stadionu Marakani", zaključio je Knutsen.