UEFA Liga šampiona

Novinari neznalice previše fokusirani na statistiku: Žoze Murinjo žali za Ligom šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 10:00
Žoze Murinjo, trener Fenerbahčea, u meču sa Lilom, koji ih je ostavio bez plej-oga za Ligu šampiona Tanjug/AP Photo
Žoze Murinjo, trener Fenerbahčea, u meču sa Lilom, koji ih je ostavio bez plej-oga za Ligu šampiona

Posle poraza u Francuskoj (2:1), fudbaleri Fenerbahčea smatrali su da će im regularnih devedeset minuta revanš meča sa Lilom biti dovoljno da odu u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona i maksimalno priđu elitnom takmičenju, ali su pali na ispitu pred sam kraj produžetka (1:1).

Trener Žoze Murinjo teško se miri s ispadanjem iz trke za dule s najboljima i vredne premije iz UEFA fonda. Pre svega zbog toga što Dušana Tadića, Edina Džeka i ostale smatra boljom ekipom od francuske. 

"Jedna ekipa zaslužila je pobedu, druga je izborila prolazak. Izgubili smo šansu za utakmice s najboljima. Ne bismo osvojili Ligu šampiona, ali mogli smo pobediti neka jaka imena. Sad tu priliku više nemamo... Novinari koji se ne razumiju u fudbal fokusiraju se previše na statistiku, brojke i podatke.

To samo ponekad pokazuje kakva je bila utakmica. Mi smo stvorili dovoljno šansi za prolazak, pogodili dvaput okvir gola, a njihov je golman imao tri neveroatne obrane. Bio je igrač utakmice. Dominik Livaković imao je samo jednu odbranu na gostovanju, a danas nije ni dodirnuo loptu. Ovo nisu alibi priče...", rekao je nakon utakmice Mourinjo. 

 

 

Kako bilo, na kraju se računa rezultat, do kog je Lil došao posle iskjučenja svog igrača u doigravanju utakmice u Istanbulu, a vremena za kuknjavu nema, jer Fener očekuje dvomeč plej-ofa za Ligu Evrope. 

"Nastavljamo Ligi Evrope. Možemo tu mnogo toga napraviti. Danas su nam nedostajali Fred i Ferdi Kadioglu, kreativci koji igraju uz visok intenzitet. Teško je bez jednog, a pogotovo bez obojice. Ponosan sam na tim, dao je sve što je mogao. Sada se okrećemo novim ciljevima", kaže trofejni Portugalac.